Onze geloofsgemeenschap heeft een aantal bankrekeningen in gebruik om de geldstromen in goede banen te leiden. Wij verzoeken u vriendelijk het juiste nummer te gebruiken en een duidelijke omschrijving mee te geven bij uw opdracht.
Al deze banknummers staan op naam van Parochie H. Drie-eenheid / Montfoort. Uw overboeking komt dus bij ons binnen en behoort toe aan onze lokale geloofsgemeenschap. Wij hebben ook een QR-code beschikbaar voor het algemene nummer en voor de rekening bestemd voor de diaconale acties. Deze codes kunt u vinden onder het betreffende tabblad op deze pagina.
NL 12 RABO 0151 4654 36 – is het algemene banknummer (betaling gebedsintenties, extra bijdragen zoals collectegelden)
NL 48 RABO 0134 6018 23 – is het banknummer bedoeld voor uw Kerkbalans bijdragen.
NL 65 RABO 0126 9847 86 – voor giften speciaal bestemd voor het Restauratiefonds van onze kerk
NL 47 RABO 0329 6871 74 – dit nummer wordt alleen ingezet voor tijdelijke (diaconale) acties binnen onze geloofsgemeenschap.
Dit is voor de meest relevante diensten die wij verlenen. Deze komen overeen met 2022.
Meer informatie over deze tarieven en onze dienstverlening kunt u richten aan ons secretariaat.
Via info-johannes@3eenheidparochie.nl of (0348) 47 12 75 op maandag- woensdag en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur.
Hier wordt op korte termijn meer informatie geplaatst
De kerkcommissie vindt het belangrijk dat iedereen zich in onze kerk thuis voelt. Daarbij hoort ook aandacht voor een veilig klimaat binnen de kerk. De kerkcommissie heeft daarom besloten om 2 vertrouwenspersonen aan te stellen.
U kunt bij hen terecht voor een luisterend oor en advies wanneer u bij uw werkzaamheden voor de parochie in aanraking bent gekomen met ongewenst gedrag zoals:
De vertrouwenspersonen werken onafhankelijk van de kerk(commissie) en hebben een geheimhoudingsplicht. Zonder uw toestemming wordt niets van wat u de vertrouwenspersoon vertelt met anderen gedeeld.
Vertrouwelijk
De vertrouwenspersoon zal in eerste instantie goed naar uw verhaal luisteren. Het gesprek vindt telefonisch of op een neutrale locatie (buiten de kerk) plaats. Gesprekken zijn altijd vertrouwelijk. Niemand hoeft te weten dat u contact hebt met een vertrouwenspersoon.
Informeren en adviseren
De vertrouwenspersoon informeert u over de stappen die u kunt ondernemen en wijst op voor- en nadelen van een bepaalde aanpak en/of kan u helpen bij het vinden van andere instanties die u verder kunnen helpen bij uw hulpvraag. Wat u ook doet, de vertrouwenspersoon zal u zo goed mogelijk bijstaan. U beslist zelf of en zo ja welke stappen u wilt zetten. De vertrouwenspersoon zal nooit zonder uw toestemming actie ondernemen.
Voorlichting en beleid
De vertrouwenspersoon geeft voorlichting over de (preventieve) aanpak van ongewenst gedrag. Ook kerkcommissie en andere vrijwilligers kunnen bij de vertrouwenspersoon terecht voor advies over het voorkomen van ongewenst gedrag.
< Kyra Keybets woont alweer 25 jaar met haar man en dochters in Montfoort. In het verleden was zij ook zelf actief in de parochie, onder andere binnen de werkgroep gezinsviering. In het dagelijks leven werkt Kyra bij de Sociaal-Economische Raad.
>Ruud Bruggeman is geboren en getogen in Haastrecht. Sinds 2011 woont hij met zijn vrouw en dochters in Linschoten. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarvoor had hij verschillende functies in zorg en onderwijs. Ruud is actief betrokken bij het verzorgen van Beeld en Geluid bij de vieringen in ’t Kruispunt.
U kunt hen mailen via het mailadres: vertrouwenspersoonH3EMontfoort@gmail.com. Deze mailbox is alleen voor hen toegankelijk. U hoeft in de mail uw verhaal niet al helemaal uit de doeken te doen. Soms zijn dingen heel erg moeilijk op te schrijven. Dat mag natuurlijk wel, maar een verzoek om contact op te nemen is al voldoende. Als u om wat voor reden dan ook voorkeur heeft voor specifiek Kyra of Ruud, geef dat dan meteen in uw bericht aan. U hoeft geen reden op te geven. Zij zullen daar rekening mee houden.
Steeds meer mensen betalen digitaal. Dat werkt nagenoeg overal prima. We zien het ook in toenemende mate bij de landelijke huis aan huiscollectes. Door steeds meer digitaal betalingsverkeer komt de collecte tijdens de vieringen in de kerk in het gedrang. Immers steeds meer mensen hebben (bijna) geen cash meer. Daarom bieden we vanaf 15 november 2022 de mogelijkheid om via een QR-code te doneren.
In de hal van de kerk kunt u deze (voor en na de viering) scannen. Ook staat deze standaard witte QR-code (voor onze eigen geloofsgemeenschap) hier als afbeelding en ook standaard onderaan in elke nieuwsbrief. Als er sprake is van een extra collecte is er een QR-code afgedrukt op een rode achtergrond. Voor alle duidelijkheid uw fysieke bijdrage in de collecte blijft uiteraard van harte welkom en dringend nodig. Maar met deze nieuwe mogelijkheid bieden wij vooral extra service. Het voorkomt het ongemak voor wie geen cash bij zich heeft.
De QR-code in rood is voor speciale doelen. Deze wordt ingezet bij collectes voor speciale doelen. Dat komt dus overeen met de extra collecte in de kerk in het rode mandje. Bij het openen van deze QR-code voor een donatie wordt ook aangegeven dat het voor speciale doelen is. Deze extra collectes worden ook zo veel als mogelijk vooraf gemeld in de nieuwsbrief met ook de mogelijkheid rechtstreeks te doneren.
Hier wordt op korte termijn meer informatie geplaatst
Om iemand die tijdens een viering in de kerk een acute circulatie (hart)stilstand of hartritmestoornis zou krijgen, snel en beter te kunnen helpen, heeft de Kerkcommissie een paar jaar geleden een AED (Automatische Externe Defibrillator) aangeschaft. Door direct met de reanimatie te beginnen en een AED te gebruiken is de kans het grootst om het leven van zo iemand te redden.
Er waren al een aantal mensen binnen onze geloofsgemeenschap die een AED kunnen bedienen. Om deze groep uit te breiden zijn er wat frequente bezoekers benaderd om de opleiding reanimatie en AED-bediener bij de EHBO-Montfoort te volgen. In de afgelopen jaren hebben 6 mensen de opleiding gevolgd en we kunnen met trots melden: ze zijn allemaal geslaagd! De officieel bekende groep hulpverleners binnen onze geloofsgemeenschap is nu gegroeid naar 13 mensen.
Naast deze grotere groep hulpverleners zijn er meestal ook nog mensen tijdens een viering in de kerk aanwezig om, als het nodig is, de benodigde hulp te kunnen verlenen. Het is de bedoeling om een veiligheidsrooster op te stellen zodat er altijd minimaal 2 mensen van deze groep tijdens een viering aanwezig zijn.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Laus Koster, telefoon (06) 52 59 50 87.