Vormsel

Jullie hebben een kind van 11 (groep 8) of iets ouder dat jullie willen laten vormen. Het vormsel is de derde en laatste stap op weg naar een volwassen lidmaatschap van de kerk. Bij het vormsel ontvang je de Geest van God. De Geest van God wordt in de bijbel de Trooster en de Helper genoemd. Niemand heeft de Geest ooit gezien, maar we kennen wel de cadeaus die de Geest brengt: wijsheid, inzicht, raad, moed, kennis, liefde en eerbied voor God.

Willen jullie je kind aanmelden voor het vormsel? Vul dan het formulier achter de knop hieronder in.

Mochten jullie nog vragen hebben? Vul dan vooral ook het formulier in. Wij nemen dan contact met jullie op.

Vormselviering 18 november 2023

Zit uw kind in het  schooljaar 2023-2024 in groep 8 van de basisschool, dan kan het deel gaan nemen aan de voorbereidingen op het Vormsel.

Het sacrament van het vormsel sterkt de gedoopte door handoplegging door de bisschop met de kracht van de Heilige Geest, en bezegelt door zalving dat hij op Christus gelijkt; daarmee voltooit het vormsel de in de doop begonnen christelijke initiatie.

Aan het eind van dit schooljaar of in het begin van het volgend schooljaar starten de bijeenkomsten voor uw kind om hem of haar hierop voor te bereiden. Dit zullen meerdere bijeenkomsten zijn. Het bijwonen van deze bijeenkomsten is verplicht.

De ouderavonden en de voorbereidingsbijeenkomsten zullen gegeven worden in Montfoort en in Harmelen.

De vormselviering is op zaterdag 18 november 2023 om 19.00 uur in de St. Bavokerk in Harmelen. Vormheer is kardinaal W.J. Eijk.

De viering is bedoeld voor kinderen uit de hele parochie.

Veel voorkomende vragen

Wat gebeurt er in een vormselviering?
Wie dient het vormsel toe?
Wat moet ik zelf doen?
Hoe lang duurt de voorbereiding van de kinderen?
Welke kosten zijn er aan verbonden?