Rouwgroep Nieuwegein

Logo Rouwgroep NieuwegeinWat biedt Rouwgroep Nieuwegein?

Voor mensen met een verlieservaring hebben wij door de jaren heen verschillende programma’s ontwikkeld. Hiermee willen we zoveel mogelijk mensen helpen om een volgende stap in het rouwproces te nemen. Heel vaak is dat het delen van verdriet en ervaringen met lotgenoten.

Als je in rouw bent, is steun vanuit de omgeving (familie en vrienden) erg belangrijk. Lang niet iedereen heeft zo’n netwerk. Steun van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt (lotgenoten), begrijpen vaak met een half woord wat je bedoelt, dat merken wij elke keer weer als we lotgenoten samen brengen. Dat is precies de reden dat wij na 20 jaar nog steeds actief zijn in het aanbieden van onze activiteiten.

Ons doel is simpelweg dit: laat mensen die hetzelfde hebben meegemaakt met elkaar in gesprek gaan, zodat ze herkenning vinden bij wat er diep van binnen leeft.

Ga voor meer algemene informatie over de Rouwgroep naar de website Rouwgroep Nieuwegein of neem contact op via e-mail rouwgroep Nieuwegein.


Inloopavond

De avonden hebben als doel mensen met een verlieservaring (kort of langer geleden) met elkaar in contact te brengen. Mensen in rouw kunnen vaak na enige tijd hun verhaal niet meer goed kwijt aan de directe omgeving. Tijdens de inloopavond wordt de mogelijkheid geboden om je verhaal te doen. Erkenning krijgen voor wat je hebt meegemaakt en herkenning horen in het verhaal van de ander kan helpend en helend werken.
In principe is er elke tweede maandagavond van de maand een bijeenkomst. Koffie en thee staan klaar om 19.15 uur en delen van ervaringen 19.30-21.00 uur.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden ga dan naar inloopavond Rouwgroep Nieuwegein.


Gespreksgroepen

Je komt herkenning en erkenning tegen als je lotgenoten ontmoet. Dat is de basisgedachte van deze zes tot acht bijeenkomsten. Al meer dan 20 jaar begeleiden we deze groepen. Twee keer per jaar starten we een nieuwe groep.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden ga dan naar gespreksgroepen Rouwgroep Nieuwegein.


Wandelgroep

Bij elkaar komen, kaarsje opsteken, een korte kennismaking in de groep, dan 2-3 km wandelen met een thema om over te praten. Terugkomen, kopje thee. Je hebt weer nieuwe energie om verder te gaan.
Elke laatste vrijdagmiddag van de maand. Verzamelen om 14.30 uur.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden ga dan naar wandelgroep Rouwgroep Nieuwegein.


Hart en handenOntmoetingsdagen

Alle mensen die eerder een activiteit bij ons hebben gevolgd, krijgen tweemaal per jaar een uitnodiging voor een ontmoetingsdag. We praten bij, bieden ontspannende workshops aan en lunchen met elkaar. Ieder neemt daarvoor iets mee van huis. Ook mensen die ons nog niet kennen zijn van harte welkom.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden ga dan naar ontmoetingsdagen Rouwgroep Nieuwegein.