CatKids – Nieuwegein

Volgende bijeenkomst is op 10 maart 2024 (zie onderaan).

Geloven, wat is dat eigenlijk? Ontdek en beleef het  bij CatKids!

Bij CatKids gaan we samen ontdekken wat Bijbelverhalen, geloof en kerk kunnen betekenen in jouw leven en de wereld van nu. Dat doen we tijdens bijeenkomsten in de Nicolaaskerk, met steeds een ander thema en leuke en leerzame activiteiten.

Ben je tussen de 4 en 12 jaar en woon je in Nieuwegein? Dan ben je dit schooljaar van harte welkom bij CatKids. Neem ook gerust je vriend(in), buurjongen/-meisje of neef of nichtje mee.

Je mag binnenkomen bij elke bijeenkomst. Je mag gerust een keer een bijeenkomst overslaan.

Aanmelden voor de e-mailservice / Vragen

Je kunt je ook aanmelden voor de e-mailservice van de basiscatechese, mail daarvoor naar secretariaat kindercatechese. Je ontvangt dan ongeveer een week voor de bijeenkomst een uitnodiging. En mochten er bijeenkomsten komen te vervallen, dan ontvang je ook een berichtje.

Ook voor andere vragen kun je mailen naar hetzelfde mailadres. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een antwoord.

Locatie

• De bijeenkomsten zijn voor de drie geloofsgemeenschappen in Nieuwegein gezamenlijk.
  • Nicolaas kerk: 9.30 uur
    Utrechtsestraatweg 8a, 3438 AK Nieuwegein

Volgende bijeenkomst CatKids 10 maart 2024

Op 10 maart nemen we alvast een voorproefje op Pasen en is het thema: De veroordeling van Jezus. Jezus is in de stad Jeruzalem om met zijn leerlingen het Paasfeest te vieren. Dat is voor alle mensen een heel belangrijk feest. Toen ze de stad binnenkwamen, waren er veel mensen die zongen en zwaaiden, zo blij waren ze om Jezus te zien. Maar er waren ook een paar mensen heel boos…

Verschillende vragen komen aan bod. Hoe is het mogelijk dat iemand die alleen maar liefde heeft gegeven, toch voorwerp wordt van spot en haat. Mensen kunnen jaloers en bang zijn. Zou het daaraan liggen? Was er dan niemand die dit had kunnen voorkomen? Vragen waarover we, op een laagdrempelige manier, samen in gesprek gaan.

Hartelijke groeten,
Werkgroep CatKids: Jorien, Michaela, Wies en Willem