Wandelmeditatie maart

1 maart 2024

Brug in wandelgebied met twee wandelaarsTekst

Ons leefklimaat is niet sober. Wij leven in een rijke cultuur, waar genot en spontane vreugde op elk moment van de dag beschikbaar moeten zijn. In onze ziekenhuizen is geen pijnkreet meer te horen. Alles is er, alles wat we nodig willen hebben. En het moet er ook zijn, want anders…

Onmiskenbaar is daarbij, dat we op onze grenzen stuiten. Er zijn ook dingen die niet mogelijk zijn. Er gebeuren dingen die wij niet willen, maar tegelijk ook niet kunnen veranderen. Leven blijft ambigue.

Ben Frie, s.j.uit: Igniswebmagazine1 maart 2017

Christelijke tekst

 Als ik vast, ontzeg ik mij een heel normale levensbehoefte: eten, drinken, genieten, slapen, tv-kijken, computergebruik, kopen, uitgaan enzovoort. Ik bouw als het ware een gemis in in mijn dagprogramma. Waarom? In de hoop dat dat alledaagse gemis mij herinnert aan waar ik werkelijk naar honger en dorst. Vasten heeft dus een symboolfunctie; het is een oefening in geloven. Het verlangen naar oppervlakkige behoeftebevrediging moet mij verwijzen naar wat ik ten diepste verlang.

Dries van den Akker s.j. (1945-2022)

Vragen om te overdenken

  •  Wat betekent verzoening voor jou?
  • Hoe verzoen jij je met jezelf?
  • Wat levert het op als je je met iemand verzoent?

Anky Floris, uit: Levenskunst

Brug in wandelgebied met twee wandelaars

Andere berichten