Wandelmeditatie september

1 september 2024

Persoon wandelt bos uitTekst

 Ons leefklimaat is niet sober. Wij leven in een rijke cultuur, waar genot en spontane vreugde op elk moment van de dag beschikbaar moeten zijn. In onze ziekenhuizen is geen pijnkreet meer te horen. Alles is er, alles wat we nodig willen hebben. En het moet er ook zijn, want anders…

Onmiskenbaar is daarbij, dat we op onze grenzen stuiten. Er zijn ook dingen die niet mogelijk zijn. Er gebeuren dingen die wij niet willen, maar tegelijk ook niet kunnen veranderen. Leven blijft ambigue.

Ben Frie, SJ uit: Igniswebmagazine1 maart 2017

 Christelijke tekst

 Ik weet niet wat er zal gebeuren. Moeilijke dagen liggen voor ons. Maar omdat ik op de top van de berg gestaan heb, maakt mij dat niets meer uit. Zoals alle mensen, zou ik graag lang leven. Het is iets moois oud te mogen worden. Maar dat is nu voor mij geen zorg meer. Ik wil alleen Gods wil vervullen… Hij heeft mij de berg laten beklimmen en ik heb het beloofde land mogen zien. Mijn ogen hebben de heerlijkheid van het komende Godsrijk mogen aanschouwen… Daarom ben ik zo gelukkig, ik maak me geen zorgen meer, ik ben voor geen mens meer bang.

Maarten Luther King

 Enkele vragen om te overdenken

  •  Welke emotie is op dit moment van mijn leven heel belangrijk?
  • Waar is deze emotie een reactie op?
  • Waartoe zet deze emotie mij aan?

Andere berichten