Verslag bedevaart Kevelaer 2024

27 augustus 2024

Op woensdag 21 augustus 2024 vertrok de Utrechtse Broederschap ‘Onze lieve Vrouw Van Kevelaer’ met 3 volle bussen naar Kevelaer. In Tiel werd bij Van der Valk gestopt voor de welbekende koffie en gebak pauze. In de bus klonken gezangen en gebeden. Het is een mooi gevoel twee dagen samen op weg te zijn met gelijkgestemden op bedevaart die dit jaar de naam ‘Blijf bij ons’ droeg. Het is echter niet alleen een zaak van bidden en zingen, maar ook van ontmoeten en begroeten.

In processie trokken we op naar het Forum Pax Christi, waar na een welkomstwoord en het aanbieden van de offerkaars een kort Lof werd gehouden met Uitstelling van het Allerheiligste en de Eucharistische Zegen, door onze hulpbisschop mgr. Hoogenboom.

Na de lunch kon men de Kleine Kruisweg bij het Forum Pax Christi, dan wel de Grote Kruisweg lopen. Dit alles onder een mooie wolkenhemel en ook het zonnetje liet zich nog zien.

De pelgrims waren verdeeld over 2 hotels, Het Parkhotel en de Goldene Löwe en het Priesterhuis waar ook, met uitzondering van de gasten van het Parkhotel, de avondmaaltijd werd gehouden. Na het diner  op pad naar de Maria Basiliek voor de Avondmis, afgesloten met de altijd stemmige Lichtprocessie.

Na het ontbijt de volgende dag werd er in het Forum Pax Christi een Eucharistieviering voor de overledenen gehouden. Tijdens deze viering werd op bijzondere wijze stilgestaan bij onze overledenen en werden zij met name genoemd.

Om 12.00 uur volgde nog voor allen in hun verblijfplaats een warme maaltijd.

De bedevaart werd beëindigd  met een Slotlof  in de Maria Basiliek. Tijdens dit Lof werden de devotionalia gezegend, gevolgd door Uitstelling van het Allerheiligste en de Eucharistische Zegen.

Al met al een gezegende tweedaagse bedevaart waar we dankbaar voor mogen zijn dit met de vele aanwezige priesters te hebben mogen delen.

Mocht dit verhaaltje u nieuwsgierig hebben gemaakt. De datum voor de Bedevaart 2025 is al bekend. We zien u/jullie dan gaarne op 27 en 28 augustus 2025. En denk niet dat het alleen bidden en zingen is. Er is ook alle tijd om Kevelaer te bekijken, te winkelen en een ijsje op een terras te eten.

Tot ziens in 2025!

Andere berichten