Twaalf heilige nachten

4 december 2023 - 6 januari 2024

We kennen de ene, stille, heilige nacht: de kerstnacht. Maar ook de 12 nachten die volgen, zijn bijzonder. Zij duren van 25 december tot 6 januari en zijn de langste van het jaar. Als je een maankalender naast een zonnekalender legt, zijn deze dagen en nachten ‘over’. Ze vormen een bonusruimte tussen donker en licht, tussen het ene en het andere jaar. Oude volksverhalen vertellen dat de raderen stil moesten vallen in deze periode. Het spinnenwiel mocht niet draaien, de molensteen evenmin, noch het karrenwiel. Het is de tijd van lege handen, wachten, verlangen, dromen, lessen trekken en zoeken naar het licht.

Uitnodiging

In deze 12 nachten tussen 2023-2024 wil ik graag met je op reis. Ga je mee? Dat kan gewoon vanuit je eigen huis. Elke ochtend, de eerste komt op 25 december, ontvang je een mail met een paar gedachten en een uitnodiging tot een creatieve opdracht. Aan jou te bepalen wat je er mee doet en op welk tijdstip.

We reizen in het gezelschap van de Driekoningen. Zij zagen in de heilige nacht de ster aan de hemel verschijnen. En reisden in 13 dagen (12 nachten) naar de stal van Bethlehem. Hun verhaal zal ook ons weer inspireren.

Het is al zo druk dan!

Onze tijd is zoveel meer dan het verstrijken van de dagen. De minuten en maanden zijn leeg zonder onze aandacht. Mét onze aandacht kunnen ze vol worden van Licht en Wijsheid. Zo’n vol 2024 wil je je zelf toch cadeau doen? Ik beloof je: op 6 januari heb je een woord/wens in handen die je in 2024 de weg zal gaan wijzen naar dat betekenisvollere leven waar je van droomt.

Meld je aan!

Marion Korenromp, mar.korenromp@outlook.com