Terugblik op ….

3 juli 2024

In dit vaste nieuwsbericht blikken we terug op recente activiteiten.  Deze informatie is ook in onze nieuwsbrief is te vinden, maar is daarna uit beeld. Via deze vaste terugblik op… blijft deze informatie wat langer beschikbaar. De meest recente terugblik staat bovenaan.

Seizoensafsluiting New Generation

Het seizoen voor de koren zit er weer op. We gaan de zomervakantie in. New Generation heeft het seizoen afgesloten met een laatste zomerse ‘repetitie’. Gerepeteerd werd er niet, maar er werd wel degelijk gezongen tijdens een ukelele workshop.

Het resulteerde in knopen in de vingers en verbeten gezichten, maar het resultaat mocht er wezen. Na een uur klonk Country Road uit 29 kelen en evenzoveel ukeleles. Na afloop waren de drankjes en de bruine fruitschaal dan ook welverdiend.

De komende weken gaan we een beetje bijkomen en op 22 augustus beginnen we weer met hernieuwde energie. We wensen u een fijne zomer en zien u op 1 september graag weer terug!

 

Volle tent bij Kerk in ’t Park

Zondag 30 juni was een fantastisch mooie zondag! Met ruim 450 mensen kwamen we samen voor een viering in het park. Het is hoopvol dat zoveel mensen samenkomen in naam van God. Dat er mensen zijn die komen meevieren, meedenken en meehelpen. We hebben het samen gedaan, over de grenzen van de kerken heen. Het thema Buitengewoon- Gewoon Buiten kreeg echt betekenis; met ieders kwaliteiten werd deze prachtige viering mogelijk gemaakt. We genoten van de muziek van Ell Shaddai en de passende woorden van Jan Visser. Meerdere keren werd gezegd: dit moeten jullie vaker organiseren. Een mooi compliment!

Klik hier voor een leuke fotorapportage (van Sjaak Spruijt)

Sint Jansfeest 2024

Zondag 23 juni hebben wij als geloofsgemeenschap liturgische het patroonsfeest gevierd van onze naamgever: Geboorte H. Johannes de Doper.  Dit was dit jaar in aanwezigheid van de hulpbisschop Mgr Ted Hoogenboom die hier van oorsprong is geboren en getogen. In zijn overweging kwamen deze roots ook uitvoerig als inspiratiebron naar voren,

Het koor St Caecila zong o.m. de Deutsche Messe en velen bleven na afloop onder het genot van een kop koffie gezellig napraten. Er zijn wat foto’s genomen (klik hier) door Sjaak Spruijt en deze viering is de komende weken nog terug te zien (klik hier) via Kerkdienstgemist.

De eerste vormsel bijeenkomst

Op 9 juni 2024 was de eerste bijeenkomst voor de vormelingen samen met hun ouders ter voorbereiding op het vormsel. Nadat de kinderen zich hadden voorgesteld, legde Jolanda Vendrig duidelijk uit wat het vormsel nu eigenlijk is. De 7 gaven van de geest werden uitvoerig besproken: wijsheid, inzicht, liefde, sterkte, kennis, ontzag en verstand. Door deze uitleg was het makkelijker om een keuze te maken als je dat nog niet gedaan had. Wel of niet het sacrament van het Vormsel ontvangen in november? Wel of niet de laatste stap zetten? Met die laatste stap wordt het sacrament van het doopsel bevestigd en voltooid, je maakt daarmee dus iets af. Doordat de uitleg veel voorbeelden had, werden de ouders en kinderen enthousiast. Vormselwerkgroep Montfoort/Linschoten Liesbeth en Mirjam 

Jong van Geest viering 1 juni 2024

We kijken met een goed gevoel terug op de Jong van Geest viering van 1 juni jl. Het thema was “Wie was of is jouw offline influencer? “ In deze tijd is echte aandacht het nieuwe goud. We hebben geluisterd naar en ons kunnen laten inspireren door de ervaringen van de aanwezigen met hun offline influencer. Er was een goede sfeer en de viering werd begeleid met prachtige live pianomuziek. Na afloop was er een gezellige afsluiting, want iedereen bleef naborrelen onder het genot van een hapje en een drankje en om elkaar te ontmoeten. Save the date voor de volgende Jong van Geest viering: zaterdag 7 september 2024.

Klus- schoonmaak-opruimdag

Aan de oproep om mee te helpen bij deze jaarlijkse dag (op zaterdag 25 mei) hadden zich toch gelukkig toch nog wel een groepje aangediend om de handen uit de mouwen te steken. Ook al is het kleinschalig, het blijft zinvol en nuttig om met wat mensen in en rond de kerk aan de slag te gaan. Dank aan de helpers van deze dag. Volgend jaar mei is er weer een dag.

 

Ieder stekje verdient een plekje

Zaterdag 18 mei was er ‘ieder stekje verdient een plekje’. Het aanbod van stekjes was heel divers zoals bloemen, tomaten, komkommer, paprika en meer. Er werden dan ook verschillende plantjes geruild. Fijn dat ze een mooi plekje vinden. Het was mooi weer dus kon deze activiteit in de tuin bij de kerk plaatsvinden.

Ook de tuin ligt er al prachtig bij. Er zijn o.a. tomatenplantjes gezet. Zo kunnen we later dit jaar weer soep maken voor de Onrmoetingslunch.

 

 

 

 

 

 

 

 

The Passion in Zeist

Op Witte Donderdag, 28 maart jl., hebben wij live The Passion in Zeist bijgewoond samen met een groep mensen uit de omliggende plaatsen.  Het thema was “Ik geloof in jou”. Wij hebben het ervaren als een mooie belevenis over Geloof en ook over Hoop en Liefde. Er heerste een samenhorigheid met zovele mensen bij elkaar in een fijne sfeer.

Wij voelden de verbinding en er was stilte, mooi en ontroerend. In onze groep werd brood gedeeld, een passend en betekenisvol gebaar.  Deze muzikale paasvertelling verliep in volledige vrede en rust. Een prachtig voorbeeld van het geloven in jezelf en in elkaar en de kracht vinden samen met elkaar.

Anja en Rosanne Broekhuizen

Het Kinderkookcafé

Het was woensdag 20 maart weer een groot feest: een Lentefeest wel te verstaan! De Lente staat voor nieuw leven, net als dat Pasen staat voor een nieuw hoopvol bestaan. Hier spraken we over met de kinderen. Wat zien we in de Lente en welke associatie heeft dit met Pasen. De kinderen wisten best wat te vertellen over het Paasverhaal.

We bespraken ook hoe moeilijk het verhaal te begrijpen is en wat we in het nu aan het verhaal kunnen hebben. Daarna zijn we aan de slag gegaan met een eigen broodhaantje, een haasje van ei en een lentefruit mocktail. De kinderen waren lief en enthousiast. We vonden het super leuk dat jullie er waren!

Het volgend Kinderkookcafé is op woensdag 19 juni 2024 van 15.00 tot 17.00

Scrol omlaag en bekijk in de fotogalerij een 8-tal foto’s van dit kinderkookcafé… 

 

Toffe film met Whoopi en soepie.

In deze 40-dagen-tijd was in de Rank op woensdag 20 maart de combinatie van film en soep zeer in de smaak gevallen. Ook omdat in de gekozen film Sisteract de soep door de nonnen genuttigd werd en uitgedeeld werd door Whoopi in de straten rondom de kerk.

De vele soepen waren verre van sober, maar liefst 7 pannen, werden spontaan aangeleverd door bezoekers, variërend van broccoli soep van Marja met verrassing tot courgettesoep uit eigen tuin van Co. Dat de opkomst zo hoog was had de organisatie Werkgroep Oecumene niet kunnen dromen, de reacties waren lovend! Ook al hadden sommigen deze film al menig keer gezien, de lachsalvo’s klonken menig keer.

Het collectedoel was ’t Bakkershuis, een vrijwillige bijdrage door de soepeters/filmgenieters (opbrengst was €178,20) wordt vast goed besteed.

 

Zaterdag 9 maart Jong van Geest viering

Dit keer in samenwerking met Pedro Jooren van de Steenfabriek. Het was een geweldige avond! Jong en oud (de jongste was 7, de oudste 87!) hebben met LEGO-stenen aan hun passie gebouwd. Hobby’s als tekenen, voetbal of paardrijden werden uitgebeeld maar ook diepere passies als de passie voor je medemens en de passie voor het geloof. Het gesprek over de schaduwzijde van passie werd ook gevoerd. Zo kan de passie voor je medemens je ook te veel worden, dan kost het energie. Het actief met elkaar bezig zijn, maakte de ontmoeting met elkaar laagdrempelig. Dit vertelt ons dat het actieve deel in de viering, nog meer ruimte mag krijgen. Er heerste een open en fijne sfeer en we kregen veel enthousiaste reacties. Echt voor herhaling vatbaar! Op zaterdag 1 juni 2024 is er weer een Jong van Geest viering. Iedereen is meer dan welkom!

Scrol omlaag naar de fotogalerij met foto’s van deze activiteit

Een prachtig drukbezocht Paaszangconcert 

Het was…. ‘Together we sing Hallelujah’. Een afgeladen volle kerk heeft zaterdag 2 maart kunnen genieten van Paaszang (The Passion). Het was een prachtige muziekavond in onze Johannes de Doperkerk. Een bijzonder geslaagd project van 2 koren. El Shaddai uit Lopik samen met Promising Voices uit Bodegraven. In totaal met 120 mensen en een 9 koppige band ook met strijkers. De zang werd afgewisseld met korte fragmenten van het lijdensverhaal van Jezus. Deze geslaagde avond was een initiatief van Ontmoeten Raakt en De Rank. In het fotoalbum zijn een aantal foto’s geplaatst gemaakt door Sjaak Spruijt.

Klik hier om deze foto’s te bekijken

Terugblik op … de carnavalsviering

De sleutel van Knopengein is weer terug naar de burgemeester van Montfoort. Velen blikken deze dagen terug op mooie dagen. Wij kijken specifiek terug op onze betrokkenheid bij dit traditionele feest. De jaarlijkse feestelijke en kleurrijke carnavalsviering in een volle kerk. Met een sfeervolle bijdrage van zowel ons koor St Caecilia als ZWUP.

Voor zijn belangrijke bijdrage in een lange reeks van jaren werd pastor Bernard Höfte door de voorzitter van Les Boutonniers onderscheiden met de Knoopschat. De waardering voor zijn waardevolle bijdrage.

Er zijn veel foto’s gemaakt door Sjaak Spruijt en u kunt ook nagenieten via kerkdienstgemist.

Klik hier voor de foto’s                             Klik hier voor kerkdienstgemist

 

Andere berichten