Terugblik CatKids: De Emmaüsgangers

17 april 2024

Zondag 14 april ging de bijeenkomst van CatKids over de Emmaüsgangers. De Emmaüsgangers is de naam die is gegeven aan twee van Jezus’ discipelen. Volgens het Lucas-evangelie waren ze op de derde dag na Jezus’ dood op weg van Jeruzalem naar het dorp Emmaüs. Onderweg voegde de verrezen Jezus zich bij hen. De leerlingen herkenden Hem pas toen hij in Emmaüs brood brak en het hun te eten gaf.

Waarom herkenden de Emmaüsgangers Jezus in eerste instantie niet? Waaraan kun je iemand herkennen? Kun je Jezus in anderen herkennen? Aan de hand van dit soort vragen werd het verhaal van de Emmaüsgangers besproken. Bij de knutselopdracht werd gevraagd om te tekenen waar anderen jou aan kunnen herkennen. De bijeenkomst werd afgesloten met het liedje ‘Hij kan zomaar naast je lopen’ Bekijk op Youtube.

Misschien ook wel leuk om zelf eens over na te denken: Waaraan herken je Jezus in anderen en waaraan kun je Jezus in jezelf herkennen? De volgende CatKids is op zondag 2 juni, 09:30 uur, Nicolaaskerk. Het thema is dan: De verloren zoon.

Andere berichten