Nieuws / Activiteiten

Kerstconcert vrouwenkoor Cantare

Vrouwenkoor Cantare Nieuwegein

Dinsdagmiddag 19 december (14.30) geeft vrouwenkoor Cantare voor het derde jaar op rij weer een kerstconcert in de Nicolaaskerk. Wie voorgaande jaren geweest is, weet hoe leuk dat kan zijn. Het koor zal onder leiding staan van Michel de Valk. Kaartjes, 5 euro pp, zijn verkrijgbaar bij het concert, of als u zeker wilt zijn van een kaartje dan kunt u een berichtje sturen naar: cantarenieuwegein@gmail.com

Kerstconcert Nieuwegeins Kamerkoor

Nieuwegeins Kamerkoor

Op zondag 17 december zal het Nieuwegeins Kamerkoor een kerstconcert geven in de Nicolaaskerk. Het concert begint om 16.00 uur, de kerk is open vanaf 15.30 uur. Het koor zal begeleid worden door het Gheijn Consort. Onder anderen zullen liederen van Francis Poulenc, Jan Pieterszoon Sweelinck en Dietrich Buxtehude ten gehore worden gebracht.
Kaarten kosten 15 euro, inclusief consumptie.

Catkids

Geloven, wat is dat eigenlijk? Ontdek en beleef het bij CatKids!
Ben je ongeveer tussen de 4 en 12 jaar, dan ben je van harte welkom bij CatKids.
Wat is CatKids?
Bij CatKids gaan we samen ontdekken wat Bijbelverhalen, geloof en de kerk kunnen betekenen in jouw leven en de wereld van nu. Dat doen we tijdens bijeenkomsten in de Nicolaaskerk, met steeds een ander thema en leuke en leerzame activiteiten.
Kom je ook?
Wil je op de hoogte blijven van het programma of heb je vragen?
Stuur dan een mailtje naar catkids@3eenheidparochie.nl
Tot ziens! Werkgroep CatKids: Jorien, Michaela, Wies en Willem
De volgende bijeenkomst is op 10 december 09:30 uur.

 

Red Wednesday 

Op 22 november zal de St. Nicolaaskerk weer rood aangelicht worden tijdens Red Wednesday. Op deze dag wordt namelijk aandacht gevraagd voor christenvervolging. Wereldwijd kunnen zo’n 360 miljoen mensen hun geloof niet in vrijheid beleven. Dit jaar valt Red Wednesday samen met de Tweede Kamerverkiezingen. Gezien het feit dat er dan veel mensen op straat zullen zijn, is het een uitgelezen kans om voor dit probleem aandacht te vragen en de mensen die ’s avonds gaan stemmen uit te nodigen om een kaars op te steken in onze rood aangelichte kerk.

Daarmee geven we invulling aan het thema ‘Wees een licht in de duisternis voor mensen die vervolgd worden om hun geloof’. Jezus moedigt ons namelijk aan om het licht van de wereld te zijn en ons licht te laten schijnen voor anderen (Mattheüs 5: 14-16).

Meer weten over Red Wednesday? Bekijk deze 2 video’s over chirstenvervolging: Rapport vrijheid van godsdienst 2023 en Vervolgd en Vergeten 2022.

 

Fashion for God

Catharijneconvent, 14 oktober – 21 januari

Het schittert tijdens Fashion for God! Maak je op voor een ongekende ervaring vol weelderige modestoffen.

www.catharijnecontent.nl

Fashion for God