11 jaar carnavalsmis

11 februari 2024, 11:11 uur

Op zondag 11 februari 2024 vieren we in onze prachtige Basiliek voor de 11e keer de befaamde Carnavalsmis. Deze prachtige viering begint zoals gebruikelijk om 11.11 uur en Pastor Patrick Kuipers zal voor de 11e keer voorgaan. Al met al een hele bijzondere gebeurtenis.

Hoewel het voor de meeste mensen tegenwoordig helemaal niet meer vanzelfsprekend is om naar de kerk te gaan, is het fenomeen Carnavalsmis ook in onze geloofsgemeenschap nog altijd springlevend. Al jaren zit de Basiliek bomvol met prachtig uitgedoste  carnavalsvierders en natuurlijk is ook de Karnaval Organisatie IJsselstein (KOIJ) in vol ornaat aanwezig. Ditmaal voor het eerst in de geschiedenis een Slotvrouw en Hofdame van Apestad in ons midden. De Carnavalsmis is één van de hoogtepunten tijdens Carnaval en vandaar dat ook het Stadsbestuur aanwezig zal zijn.

Ondanks alle vreugde en jolijt is de Carnavalsmis wel een échte Eucharistieviering in onze Basiliek, die dankzij de leiding van Pastor Patrick Kuipers, weer de boeken in zal gaan als “onvergetelijk”. We hopen dat deze traditie nog heel lang mag voortduren in ons mooie IJsselstein.

Let op: als gevolg van de grote belangstelling en het maximaal aantal beschikbare plaatsen: toegang met misboekje. Je kunt het boekje ophalen op: zondag 4 februari na de viering van 11.00 uur, op maandag 5 februari van 09.00-12.00 uur en van 18.00-20.00 uur bij de pastorie en op dinsdag 6 en woensdag 7 februari van 09.00-12.00 uur bij de pastorie.