Ziekenschrift

Via het ziekenschrift geven we aandacht aan de zieken onder ons. We maken gebruik van een ‘ziekenschrift’. Bij de voorbede in de vieringen wordt meestal uitgesproken dat wij bidden voor hen (zonder toenaam) die zijn opgenomen in ons ziekenschrift.

Een naam wordt opgenomen in overleg met betrokkenen of de naaste familie. Dus het is niet op ons eigen initiatief of op basis van ‘verhalen die rondgaan’ maar een bewuste keuze.

Dat kan via de Werkgroep Pastoraal Contact

Een centrale rol rond het opnemen van namen in dit ziekenschrift speelt de Werkgroep Pastoraal Contact. Een naam opnemen in ons
ziekenschrift heeft in zekere mate symbolische waarde maar wel een met impact. Betrokkenheid van de geloofsgemeenschap. Aandacht vanuit de geloofsgemeenschap kan ook betekenisvol zijn. Gewoon er even te zijn. Maar ook als er bij een naderend levenseinde behoefte is aan een (pastoraal) klankbord.

Als de naam In het ziekenschrift staat wil dat niet zeggen dat wij ook op bezoek willen komen. Dat is altijd in overleg en vrijblijvend. Maar
Het is goed om te weten dat we desgewenst op bezoek komen en ook de frequentie stemmen we onderling af. Schroom niet om contact met ons op te nemen! U kunt de samenstelling van de Werkgroep Pastoraal Contact vinden ook op deze pagina van gemeenschapsopbouw.

Een schrift met impact

Het is de keuze van de familie of de naam van iemand die ziek is bij ons bekend is. Ook of deze concreet in ons ziekenschrift wordt opgeschreven. Het doorgeven van de naam wordt niet openbaar gemaakt, is vrijblijvend en zonder verplichtingen. Elke naam die ons wordt aangereikt wordt desgewenst opgeschreven en staat los van bezoek of contact in welke vorm dan ook. Met andere woorden: wie er waarde aan hecht dat wij als gemeenschap op zondag bij hen stil staan, hen gedenken, bidden om kracht en bemoediging of mogelijk herstel, alle namen nemen wij in principe zonder voorbehoud op in het ziekenschrift. Elke melding van wie dan ook wordt gerespecteerd en wordt met de nodige privacy vastgelegd.