COV IJsselstein – Drie Meesters, één podium

8 november 2024, 20:00 uur

Een verrassend koorconcert! Op vrijdag  8 november brengt het Oratoriumkoor COV IJsselstein een mix van drie grote meesters op één podium samen, zeg maar een “medley” van Bach, Haydn en Vivaldi.

Van deze drie componisten heeft het Gloria van Vivaldi geen aanbeveling nodig. Cantate BWV 77 van Bach is weliswaar veel onbekender, maar een prachtige vertolking van de bekende bijbelwoorden “Du sollt Gott liebhaben mit deinem ganzen Herz”. De trilogie wordt voltooid met de Missa in Angustiis van Haydn, die de bijnaam de Nelsonmis heeft. Alleen al die bijnaam maakt duidelijk dat de geschiedenis rondom deze mis interessant is.

COV IJsselstein bewijst jaar na jaar dat een amateurvereniging op hoog niveau koormuziek ten gehore kan brengen. Dat is mede mogelijk door de langdurige samenwerking met het professionele begeleidingsorkest NASKA. Sinds een jaar wordt het koor aangestuurd door een nieuwe dirigent, Pieta Maayeshi. Zij heeft in die korte tijd een frisse drive aan het koor toegevoegd.

Kortom: genoeg redenen om op 8 november te komen luisteren naar Drie Meesters op één Podium. Het concert start om acht uur, half acht gaan de deuren open.

Kaarten á  30 euro zijn te bestellen via kaartencov@gmail.com.

Meer info: www.cov-ijsselstein.nl

Lees meer