Huispaaskaars 2024

17 januari 2024

Wij bieden jaarlijks de mogelijkheid om een huispaaskaars aan te schaffen.

Wij hebben dit jaar gekozen voor de kaars met het thema “De Levensboom”. De Levensboom heeft in de Bijbel meerdere symbolische functies. De christelijke Openbaring van Johannes noemt “een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”, een heilige stad Jeruzalem die vanuit de hemel neerdaalt. In het midden van de stad stond een levensboom. In Bijbelboek Spreuken staat de boom symbool voor Wijsheid.

De huispaaskaars heeft hetzelfde reliëf als de Paaskaars die in de kerk komt te staan. De bestelde huispaaskaarsen worden voor gebruik ook in de paaswake gezegend. Het is een kleine bescheiden kaars van 25 cm hoog, diameter boven 4 en onder 6 cm.

Hoe te verkrijgen

Wij bieden deze aan voor een bedrag van € 27,50  per kaars, waarvan € 3,– per kaars naar de Stichting Vrienden van de Johannes de Doperkerk Montfoort gaat. Bestellen is mogelijk tot en met maandag 19 februari 2024. Bij voorkeur via de mail. Maar u kunt ook contact opnemen met het secretariaat 0348 – 47 12 75. (Maandag-woensdag- en donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur)

De kaarsen worden voor de aflevering, om misvatting te voorkomen, voorzien van een naam en kunnen na de viering van Paaswake worden meegenomen naar huis. De kaarsen zijn daarna ook elke morgen af te halen via de huiskamer. Via de mail ontvangt u t.z.t. instructie over afleveren en betaling.

Als u een (of meerdere) kaars(en) wil aanschaffen stuur dan een berichtjes naar ons via de mail. De redactie zorgt voor de verwerking.  nieuws-johannes@3eenheidparochie.nl.

Graag duidelijk aangeven dat het om de Huispaaskaars gaat, het aantal, uw naam en telefoonnummer.

Verrijzende figuur

Andere berichten