icon, wooden, colorful

Iconen van eigentijds geloof

Dit is een nieuwe proefpagina waar over wordt nagedacht hoe deze vorm en inhoud te geven. Het is een initiatief vanuit ‘Ontmoeten ráákt!’ Inspirerende verhalen die we tegenkomen worden zo nu en dan via de nieuwsbrief opgemerkt en onder de aandacht gebracht. Via een link kunt u dan doorklikken om het lezen. Een nieuwsbrief is echter vluchtig en verdwijnt weer uit de mailbox en het verhaal dat ons raakt blijft daarna verder uit beeld.

Deze plek is langer houdbaar

Niets is voor de eeuwigheid. Dat geldt ook voor eigentijdse boeiende geloofsverhalen, ontmoetingen, gesprekken en berichten die langere tijd lezenswaardig blijven. Zolang het een zekere actuele waarde blijft houden willen we het voortaan wat langer onder de aandacht houden. De behoefte aan deze pagina is ook ontstaan na het recente priesterfeest van pastor Henny Slot met een preek van blijvende waarde is. Deze proefpagina gaat daarom van start met deze preek.

Vallen de mussen van het dak?

De preek van Henny Slot afgelopen zondag (25 juni 2023), behoorde voor mij tot de buitencategorie. Verschillende gezichtspunten vallen samen. Wat moeten we met een actueel onderwerp als kunstmatige intelligentie? En ook inclusiviteit in kerk en samenleving. Hoe geven we antwoord vanuit ons geloof? Dat allemaal voor het voetlicht gebracht met een heldere karakteristieke woordkeus en door Henny op een kenmerkende en overtuigende wijze gebracht. Het kon allemaal niet treffender op deze hete zomerse dag waar de mussen ’s middag na de preek van het dak zouden vallen. Henny had de mussen in zijn preek nog zo gewaarschuwd. Benieuwd naar wat hier bedoeld wordt? Voor wie de preek wil (terug-)kijken en luisteren klik dan op deze link, geniet en laat je inspireren gedurende 7 minuten. Zo’n mooie preek verdient een ereplaats op onze website. Bedankt Henny Slot. Laurens Guelen