R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas - IJsselstein

Marian vd BoogaardAl sedert 2006 wil het Rouwteam (voorheen Zorgteam Rouw) omzien naar nabestaanden van overleden leden van onze geloofsgemeenschap. Lucie van Kippersluis
Wij hebben al ruim 15 jaar ons werk kunnen doen.
Het Rouwteam bestaat uit de opgeleide rouwbegeleiders: Marianne van den Boogaard (links) en Lucie van Kippersluis (rechts). 


Wat kunt u van het Zorgteam Rouw verwachten?

Enige tijd na een overlijden worden nabestaanden benaderd en eventueel bezocht. Om samen nog eens te kijken naar wat er allemaal gebeurd is.
De ervaring leert, dat het, een jaar na het overlijden, stil wordt rond de nabestaande. De pijn dat het gemis van een geliefde onomkeerbaar is, wordt juist dan nog meer gevoeld.

Door de pastores worden adressen aangereikt. De bezoeken die zijn afgelegd door de teamleden geven de sterke indruk, dat het in een behoefte voorziet. Het wordt als goed ervaren, dat een vertegenwoordiger van de parochie aandacht heeft voor de vaak moeilijk tijd die men doormaakt.

Dat geeft ons team het vertrouwen om met dezelfde inzet door te gaan.

Ook u kunt alert zijn en onze mede-gelovigen attent maken op de mogelijkheid van rouwbegeleiding. U kunt contact opnemen via het secretariaat of rechtstreeks met Marian van den Boogaard
Bewaren
In Nieuwegein wordt elke laatste vrijdag van de maand gewandeld met lotgenoten die een verlieservaring achter de rug hebben.
Wij organiseren al jaren gespreksgroepen voor mensen in rouw. Voor sommige is die stap te groot. Voor hen zou de oplossing kunnen zijn om kennis te maken met ons laagdrempelige aanbod, namelijk de wandelgroep. Men hoeft echt geen geoefende wandelaar te zijn. We lopen 2-3 kilometer. De afstand mag geen belemmering zijn om je op te geven.

© 3eenheidparochie 2012 - 2023          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top