R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas - IJsselstein

En dan ben je met pensioen.....

PensioenDenk je lekker rustig te gaan genieten, staan er ineens allerlei organisaties op de stoep die wat van je expertise en tijd willen.
Het is fijn eerst een tijdje te genieten van je vrijheid, maar wellicht gaat het op een gegeven moment toch kriebelen.
Misschien mis je je vroegere collega's, maar als je ze nog eens opzoekt merk je dat ze eigenlijk geen tijd voor je hebben. Zo vergaat het menigeen. En dan is het wel fijn als je nieuwe mensen leert kennen.
En om je niet nutteloos te voelen kan je jouw kwaliteiten inzetten voor een algemener belang. Binnen onze eigen geloofsgemeenschap zijn er in verschillende werkgroepen vacatures. In zowel uitvoerende, practische activiteiten als in bestuurlijke functies. Er is allicht iets bij waar je je ei kwijt kan.
Een paar voorbeelden: als wijkcontactpersoon mensen een bezoekje of een kleine attentie brengen.
Op het secretariaat is een vacature voor een dagdeel. En voor het bijhouden van de website en het maken van de wekelijkse Nieuwsbrief zijn we erg kwetsbaar met slechts een persoon. Graag zouden we een klein team daarvoor hebben. Wie helpt?
Ook als je nog niet met pensioen bent, maar wel wat tijd hebt, ben je natuurlijk van harte welkom!
Aanmelden kan via het secretariaat, of via de webmaster.
Ja, en dan hebben we een heel grote groep vrijwilligers die in een werkgroep zitten en die zorgen dat allerlei activiteiten binnen onze geloofsgemeenschap zo soepel mogelijk verlopen. De meeste van die werkgroepen zijn bij de diverse items op deze website genoemd. Maar er is meer voor nodig om onze gemeenschap draaiende te houden.

Wat denkt u van: kosters, misdienaars en acolieten, koorleden, lectoren, gastvrouwen en -heren die koffieschenken?
En de mensen die nog minder zichtbaar zijn, zoals de bloemschikkers, mensen die medegelovigen naar en van de kerk vervoeren, kerkschoonmakers, de mensen die het tuinonderhoud doen en de begraafplaats aan de Groene Dijk onderhouden.
De mensen van de beheerscommissie die ook zorgen dat allerlei klusjes opgeknapt worden, reparaties uitvoeren.
Al die mensen die zorgen dat 'BIJeen' bij u op de mat valt en de mensen die de administratie verzorgen?

U zou raar opkijken als u hoort hoeveel uren al die mensen bij elkaar opgeteld wel niet bezig zijn!Vrijwilligervangst
Al onze vrijwilligers hebben zorg en aandacht nodig. En ook dat is een vrijwilliger......

Al met al, iedereen doet zijn best om mensen zich thuis te laten voelen in onze geloofsgemeenschap.

Wilt u/jij ook wat voor onze geloofsgemeenschap doen? Er zijn altijd wel (werk)groepen die wat extra handen/voeten of stemmen kunnen gebruiken. Contactpersonen kunnen er meer over vertellen.
U kunt zich ook wenden tot het secretariaat. Daar kan men u ook wel verder helpen.
  • VacaturebankWij zijn op zoek naar mensen van onze geloofsgemeenschap die hun talenten, hun interesses willen gaan inzetten voor onze geloofgemeenschap.

Op bestuurlijk niveau

zijn wij op zoek naar:
* Leden voor de kerkcommissie
* Leden voor de pastoraatgroep: iemand voor het werkveld diaconie.

Wij zijn al erg lang op zoek naar mensen die wat tijd hebben om een van bovenstaande taken op zich te nemen.
Voelt u zich aangesproken, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat: tel (030) 761 31 21

Op uitvoerend niveau

zijn er vacatures voor:

* De beheercommissie, die het (klein) onderhoud aan de basiliek en het parochiecentrum verzorgt. Hiervoor zoeken we een handige klusjesman/-vrouw. Vele handen maken licht werk. Aanmelden kan bij Gerard van der Bie.
* Wie wil het onderhoud van het groen rond het beeldje van Maria van Eiteren aan de Ommedracht voor zijn rekening nemen?
* Ook kunnen wij hulp gebruiken bij het opzetten van gezinsvieringen en het houden van kindernevendiensten. Wanneer je wilt komen helpen, neem dan a.u.b. contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
* Coƶrdinatoren voor de kerstpakkettenactie. We zoeken hiervoor personen die affiniteit hebben met de sociale zorg binnen de kerk, die zich graag willen inzetten voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Voor meer informatie klik hier.
BewarenBewaren
© 3eenheidparochie 2012 - 2023          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top