R.K. Geloofsgemeenschap H. Nicolaas - IJsselstein

secretariaatOp het secretariaat van onze geloofsgemeenschap hebben we dringend behoefte aan versterking. Al lijkt het alsof de kerk even weg is, niets is minder waar.
Het gebouw staat er nog steeds en op het secretariaat is het dan wel wat stiller momenteel, maar er blijft nog voldoende werk te doen.
En we gaan weliswaar zometeen de vakantieperiode tegemoet, maar daarna zullen er wel steeds meer werkzaamheden weer opgepakt moeten worden.
We zijn op zoek naar een administratieve duizendpoot, met name voor de vrijdag.
Je wordt uiteraard ingewerkt en je hoeft niet iedere week present te zijn. Eens in de 14 dagen zal in principe kunnen volstaan. En soms een keertje extra, als de vaste vrijdagkracht met vakantie is.

Het is niet te hopen voor je, maar misschien ben je wel werkeloos geworden door deze coronacrisis. Wil je je vaardigheden bijhouden en vind je het ook wel fijn als je nieuwe mensen leert kennen? Om je niet nutteloos te voelen kan je jouw kwaliteiten inzetten voor een algemener belang.
Aanmelden kan via het secretariaat, of via de webmaster.
Dopen MG 3801We zijn al heel lang op zoek voor versterking van de doopgroep!
Wie vindt het leuk en inspirerend om met jonge ouders over geloof en het sacrament van het doopsel te spreken?
Kennis is niet nodig, wel een nieuwsgierige geest!!
Het kost je ongeveer 10 uur per doopviering, inclusief de 2 avonden van de doopvoorbereiding, en dat in principe 6 keer per jaar (3 in het voorjaar en 3 in het najaar).
Voor informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat.

En dan ben je met pensioen.....

PensioenDenk je lekker rustig te gaan genieten, staan er ineens allerlei organisaties op de stoep die wat van je expertise en tijd willen.
Het is fijn eerst een tijdje te genieten van je vrijheid, maar wellicht gaat het op een gegeven moment toch kriebelen.
Misschien mis je je vroegere collega's, maar als je ze nog eens opzoekt merk je dat ze eigenlijk geen tijd voor je hebben. Zo vergaat het menigeen. En dan is het wel fijn als je nieuwe mensen leert kennen.
En om je niet nutteloos te voelen kan je jouw kwaliteiten inzetten voor een algemener belang. Binnen onze eigen geloofsgemeenschap zijn er in verschillende werkgroepen vacatures. In zowel uitvoerende, practische activiteiten als in bestuurlijke functies. Er is allicht iets bij waar je je ei kwijt kan.
Een paar voorbeelden: als wijkcontactpersoon mensen een bezoekje of een kleine attentie brengen.
Op het secretariaat is een vacature voor een dagdeel. En voor het bijhouden van de website en het maken van de wekelijkse Nieuwsbrief zijn we erg kwetsbaar met slechts een persoon. Graag zouden we een klein team daarvoor hebben. Wie helpt?
Ook als je nog niet met pensioen bent, maar wel wat tijd hebt, ben je natuurlijk van harte welkom!
Aanmelden kan via het secretariaat, of via de webmaster.
Ja, en dan hebben we een heel grote groep vrijwilligers die in een werkgroep zitten en die zorgen dat allerlei activiteiten binnen onze geloofsgemeenschap zo soepel mogelijk verlopen. De meeste van die werkgroepen zijn bij de diverse items op deze website genoemd. Maar er is meer voor nodig om onze gemeenschap draaiende te houden.

Wat denkt u van: kosters, misdienaars en acolieten, koorleden, lectoren, gastvrouwen en -heren die koffieschenken?
En de mensen die nog minder zichtbaar zijn, zoals de bloemschikkers, mensen die medegelovigen naar en van de kerk vervoeren, kerkschoonmakers, de mensen die het tuinonderhoud doen en de begraafplaats aan de Groene Dijk onderhouden.
De mensen van de beheerscommissie die ook zorgen dat allerlei klusjes opgeknapt worden, reparaties uitvoeren.
Al die mensen die zorgen dat 'BIJeen' bij u op de mat valt en de mensen die de administratie verzorgen?

U zou raar opkijken als u hoort hoeveel uren al die mensen bij elkaar opgeteld wel niet bezig zijn!Vrijwilligervangst
Al onze vrijwilligers hebben zorg en aandacht nodig. En ook dat is een vrijwilliger......

Al met al, iedereen doet zijn best om mensen zich thuis te laten voelen in onze geloofsgemeenschap.

Wilt u/jij ook wat voor onze geloofsgemeenschap doen? Er zijn altijd wel (werk)groepen die wat extra handen/voeten of stemmen kunnen gebruiken. Contactpersonen kunnen er meer over vertellen.
U kunt zich ook wenden tot het secretariaat. Daar kan men u ook wel verder helpen.

VacaturebankWij zijn op zoek naar mensen van onze geloofsgemeenschap die hun talenten, hun interesses willen gaan inzetten voor onze geloofgemeenschap.


Op bestuurlijk nivo

zijn wij op zoek naar:
· iemand die zich wil inzetten voor externe contacten met de andere kerkgenootschappen in IJsselstein: voor het Interkerkelijk Overleg (IKO)
· Wij zoeken leden voor de Kerkcommissie
. Voor de pastoraatgroep zoeken we ook iemand voor het werkveld diaconie.

Wij zijn al erg lang op zoek naar mensen die wat tijd hebben om een van bovenstaande taken op zich te nemen.
Voelt u zich aangesproken, dan kunt u contact opnemen met Cees van Kooten op dinsdag- of vrijdagmorgen: tel (030) 761 31 21
 • Op uitvoerend nivo

  zijn er vacatures voor:
 • * Coördinatoren voor de kerstpakkettenactie. We zoeken hiervoor personen die affiniteit hebben met de sociale zorg binnen de kerk, die zich graag willen inzetten voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Voor meer informatie klik hier.
 • * Het secretariaat is op zoek naar versterking. Vooral iemand met een administratieve achtergrond zal heel welkom zijn. Het gaat om een ochtend per week (of 14 dagen).
 • * De doopgroep zoekt zeer dringend versterking: Wie vindt het leuk en inspirerend om met jonge ouders over geloof en het sacrament van het doopsel te spreken? Kennis is niet nodig, wel een nieuwsgierige geest!! Voor informatie kunt u contact opnemen met Nicole Horsman-Gielen
 • * De wijkcontactpersonen zijn weer op zoek naar uitbreiding. Er is onlangs een wijk zonder contactpersoon komenn te zitten. Voor informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter Margaret Lubbers of de secretaris Elly Koelink.
 • * De beheercommissie, die het (klein) onderhoud aan de basiliek en het parochiecentrum verzorgt is op zoek naar een handige klusjesman/-vrouw. Helaas moesten we onlangs afscheid nemen van twee mensen.
 •    En u weet: vele handen maken licht werk. Aanmelden kan bij Gerard van der Bie
 • * Ook kunnen wij hulp gebruiken bij het opzetten van gezinsvieringen en het houden van kindernevendiensten. Wanneer je wilt komen helpen, neem dan a.u.b. contact op met Annie Kromwijk.
 • * We zouden graag wat meer kinderen hebben die misdienaar willen worden. Je zult goed worden ingewerkt. Graag contact opnemen met Coby Rijnders.
 • * Voor de uitvaarten en huwelijken heeft het team acolieten behoefte aan uitbreiding. Ben je vroeger misdienaar geweest? Dan pak je dit vast makkelijk op. Ook in de vakantieperiode zouden we je dan graag op de zondagen indelen. We vragen nadrukkelijk ook vrouwen hiervoor te 'solliciteren'.
 • * Eveneens voor uitvaarten en/of doopvieringen zouden we graag nog een koster erbij hebben, om een beroep op te kunnen doen.
BewarenBewaren
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top