Afdrukken
Rouwgroep logo

Gespreksgroep: Omgaan met rouw

Op maandag 13 januari 2020 start er een nieuwe gespreksgroep. Rouwgroep Nieuwegein organiseert al bijna 20 jaar lotgenotengroepen.  Uit ervaring weten we dat het steunend kan zijn om met andere mensen te praten die ook een verlieservaring achter de rug hebben. Het delen kan helpen wat meer inzicht te krijgen in het rouwproces. In de groep is ruimte voor een ieders verhaal, voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal waarover we met elkaar in gesprek gaan. Uiteraard kunnen de deelnemers ook zelf onderwerpen inbrengen.
Sinds november 2019 wordt er op de 2e dinsdag van iedere maand een inloopavond gehouden. Hier kunt u er meer over lezen.
De gespreksgroepen worden begeleid door twee ervaren rouwbegeleiders van de Rouwgroep Nieuwegein.

Praktische informatie 'Omgaan met rouw'.

Voor wie bestemd

Iedereen uit Nieuwegein en regiogemeenten die te maken heeft, of heeft gehad, met het overlijden van een dierbare persoon (partner, kind, kleinkind, vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin) kan deelnemen. U kunt natuurlijk ook andere mensen met een verlieservaring op ons aanbod wijzen. Een kerkelijke betrokkenheid is niet noodzakelijk, iedereen is welkom.

Leden Rouwgroep Nieuwegein

Op de website van de rouwgroep (wie zijn wij) leest u wie de leden van de werkgroep zijn en wat hun achtergrond is. Naast deze gespreksgroep organiseren we ook op de laatste vrijdag van de maand een wandelgroep. Zie de website.Wanneer iemand, die je dierbaar is sterft, staat je leven ineens helemaal op zijn kop. Je moet alleen verder met je verdriet. Het verdriet en de lege plek kunnen je hele leven gaan beheersen. Het kan natuurlijk helpen om er met anderen over te praten. Maar veel mensen vinden het moeilijk om er met mensen in hun omgeving steeds weer over te praten omdat ze bang zijn anderen met hun verdriet lastig te vallen. Daarom kan het goed zijn om dan deel te nemen aan een rouwverwerkingsgroep.

En tot slot

In 2020 vieren we ons 20 jarig bestaan. Informatie volgt.

Nadere informatie

De werkgroep Rouwverwerling Nieuwegein heeft ook een eigen website (klik hier) met meer informatie en u kunt zich daar ook aanmelden voor een gespreksgroep.