Logo Restauratiefonds st. Nicolaasbasiliek
Stichting Restauratiefonds Sint Nicolaasbasiliek

DSC 9785Iedereen die op vakantie is geweest en het silhouet van de Sint Nicolaasbasiliek ziet, krijgt het gevoel van:
Ik ben weer thuis! De kerk bepaalt het stadsbeeld van IJsselstein en we hopen dat dat altijd zo zal blijven.

Om dit monument door te kunnen geven aan onze kinderen, is een grote restauratie nodig. Het meer dan 125 jaar oude kerkgebouw is toe aan een opknapbeurt. De binnenkant van het interieur is door het gebruik somber en donker geworden, terwijl de buitenzijde van het gebouw weer goed wind- en waterdicht moet worden gemaakt. Scheuren worden gerepareerd en de oude schilderingen worden schoongemaakt, waardoor het licht in de kerk wordt teruggebracht.

Voor deze restauratie is veel geld nodig, in totaal zo'n € 1.150.000. Vanwege het grote belang van onze kerk, heeft het Rijk een substantieel bedrag toegezegd: circa € 600.000. Het restant, zo'n € 550.000, moet door onze gemeenschap worden bijeengebracht. Het parochiebestuur heeft de afgelopen jaren reeds bedragen gereserveerd, die nu zijn toegezegd aan het restauratiefonds (ca. € 150.000).
Voor de overige € 400.000 zijn we aangewezen op particulieren en sponsoring.

Wij hebben uw hulp dus dringend nodig. Help ons het silhouet van IJsselstein te bewaren en onze kerk weer te laten stralen. Dan kunnen wij en iedereen na ons blijven genieten van dit prachtige monument uit 1887.