Maria icoon JLVoordat het virus ons de mogelijkheid ontnam om de vespers te zingen in de Basiliek van de H. Nicolaas, deed de Schola Nicolaï dat vier keer per jaar op een zaterdagnamiddag.

In het jaargetijde lente viert het christendom de aankondiging van de geboorte van Christus. Op 25 maart, negen maanden voor Kerstmis, wordt zijn Moeder, Maria van Nazareth, zwanger. Deze bijzondere gebeurtenis in de geschiedenis, dat de ‘Blijde Boodschap’ ofwel de ‘Annunciatie’ wordt genoemd, wordt als een feestdag gevierd in zowel de Westerse als de Oosterse kerken.

Het thema van de gezongen vespers online is gekozen op basis van deze heuglijke gebeurtenis; als een blijde boodschap in de lijdenstijd waarin we momenteel verkeren.

U kunt de vespers hier beluisteren.
Het liturgieboekje kunt u hier downloaden. U kunt evt. ook een exemplaar ophalen op het parochiecentrum.