Evangelie Bron van levend water copyHandreiking (digitaal en papier) om thuis liturgie te vieren.

Voor u digitaal  www.rkbijbel.nl

Sinds maart worden ons denken en doen bepaald door het coronavirus. Sinds die tijd ook maken wij een handreiking voor de zondagen. Deze handreiking is bestemd voor allen die thuis willen bidden en/of zich willen voorbereiden op de viering in de eigen parochiekerk. Nu de situatie weer moeilijker wordt en de groepen die naar de kerk gaan, weer kleiner worden, houden wij vol. Ook al weten we geen weg, God wijst ons de weg. Bid voor allen.
Elke zondag de teksten krijgen, uitleg en verdieping. Een handreiking voor u. Bijv. doop van de Heer aanklikken.

Dagelijks Woord

De Katholieke Bijbelstichting komt met Dagelijks Woord, het nieuw Bijbelleesrooster voor het komende kerkelijk jaar. De uitgave bestaat uit twee delen: het eerste deel loopt van de eerste Adventszondag (29 november 2020) tot en met 16 februari 2021 (de dag vóór Aswoensdag). Het tweede deel zal lopen van Aswoensdag tot aan het einde van het kerkelijk jaar. In dit Bijbels dagboek staat voor elke dag een korte Bijbeltekst, een overweging en een gebed.

Handzaam

De uitgave van de KBS is een handzaam boekje, dat in de genoemde periode als dagboek kan worden gebruikt voor persoonlijke en gezamenlijke meditaties. De dagelijkse Bijbeltekst is voorzien van een korte overdenking en een gebed. Samenstellers namens de KBS zijn Mgr. J. Liesen, bisschop van Breda en bisschopreferent voor liturgie en Bijbel en diaken V. de Haas, stafmedewerker van de KBS.

Het is hun hoop dat de Bijbelverzen, die uit de liturgische lezingen komen, de overwegingen en de gebeden de lezers helpen dieper in te gaan op het Woord van God. ‘Geloof wordt geleefd in het luisteren, doen en vieren van Gods Woord’.

Bestellen

De uitgave kan worden besteld bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; de prijs per los boekje inclusief verzendkosten is € 4,50. Bij aantallen van 10, 50 of 100 zal er een korting zijn.

Een aanrader! Doen!