eucharistieIn de liturgie worden wij innerlijk gevoed en gesterkt door het woord van God en door de tekens van Gods nabijheid, bijzonder het brood en de beker van de eucharistie.

In de liturgie zingen wij Gods lof, maar we uiten er ook onze menselijke verlangens, nood en verwachting.

In onze parochie zijn er niet alleen pastores en kerkmusici bezig met voorbereiding en uitvoering van de liturgie, maar ook veel vrijwilligers. Van koorzangers, kosters, misdienaars, acolieten, bloemversierders, lectoren tot leden van liturgische werkgroepen.
Onder sacramentele vieringen vallen eucharistievieringen, doopvieringen, vormselvieringen, huwelijksvieringen, priesterwijdingen en de ziekenzalving. Bij andersoortige vieringen valt te denken aan woord- en gebedsdiensten, vespervieringen, boetevieringen, avondwakes, uitvaarten, oecumenische vieringen.

Doelgroepvieringen kunnen een eucharistieviering zijn, maar ook een andersoortige viering. Deze vieringen zijn gericht op speciale doelgroepen zoals bijvoorbeeld gezinnen, jongeren en senioren.

In de parochie zijn de reguliere vieringen als volgt (voor detailinformatie klik hier):

Inzet van vrijwilligers bij uitvaarten in onze parochie

Al sinds enkele jaren kennen wij in onze parochie H. Drie-eenheid een aantal vrijwilligers, dat uitvaarten verzorgt voor families die afscheid nemen van een dierbare. Zij gaan in gesprek met de nabestaanden en stellen in overleg de uitvaartliturgie samen en geven daar in de kerk of in het crematorium, door een woordviering of een woord- en communieviering, handen en voeten aan.

Dopen Giesbers

Voor de doopvieringen zijn er teksten voor de boekjes beschikbaar.

Klik hier voor het boekje van de doopviering en hier voor extra teksten.
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top