niet vergetenAgenda
• Zaterdag 1 oktober 19.30 tot 21.30 uur jongerenbijeenkomst Bavohof Harmelen
• Zondag 9 oktober 10.00 uur Jongerenviering in de Bavokerk Harmelen
• Zaterdag 12 november 19.30 uur Taizéviering Dorpskerk Nieuwegein (deur open 19.15 uur)
• Zaterdag 26 november 19.30 tot 21.30 uur jongerenbijeenkomst Bavohof Harmelen
De data van de Gevorderden groep en beide 18+ groepen worden via een
datumprikker bepaald. Heb je belangstelling voor een van de groepen stuur mij je mailadres voor meer info. Wil je graag een meet-up voor je geloofskennis of gesprek, laat het mij dan beslist weten. Onderaan dit artikel staat mijn mailadres.

Niet makkelijk
Wie vandaag de dag als jongere een gelovige weg in het leven zoekt, moet aanzienlijk meer moeite doen dan zo’n 15 jaar geleden. Het is daarom dat ik dit bericht schrijf. Met dit bericht wil ik graag de helpende hand bieden namens de parochie van de Heilige Drie-eenheid. De doop, communie, tussen catechese en vormsel, tot dan toe ging het waarschijnlijk nog wel. Maar dan? Maar veel jongeren moeten daar nog hun een weg in vinden.

Geen gemakkelijke opgave in deze tijd. Het zal, net als altijd, een proces van vallen en opstaan worden. Wie zal er niet regelmatig met vragen zitten en op zoek blijven naar antwoorden? In de groei naar volwassenheid en verdere zelfstandigheid zullen je ouders een sturende en coachende rol vervullen. Maar graag dragen wij vanuit de parochie een steentje bij aan jouw de gelovige zoektocht.

Wie tussen de 12 en 17 jaar is kan op een aantal zaterdagavonden in het seizoen aan de jongerengroep. De opzet van deze avonden is dat je andere jongeren ontmoet en op een gezellige en aansprekende manier met elkaar in gesprek gaat rondom bepaalde (geloofs)thema’s.
De jongerengroep bestaat uit jongeren die afkomstig zijn uit de hele parochie. Er zijn dus geen jongerengroepen per geloofsgemeenschap. Tot nu toe zijn de groepen daar te klein voor gebleken. De groep komt samen in de Bavohof in Harmelen. Daar zijn alle voorwaarden om een jongerengroepbijeenkomst aanwezig (veel ruimte voor bewegingsspellen, wifi enz.). Daarom vinden de jongerengroepbijeenkomsten daar plaats. Mocht de belangstelling voor jongeren uit Nieuwegein/IJsselstein groot zijn, dan zal ik overwegen om ook een groep in Nieuwegein te starten.
Ben je 18 jaar of ouder, dan zijn er ook verschillende groepen. Het programma van deze bijeenkomsten wordt door de groepsleden zelf bepaald.

Stuur mij een berichtje als je belangstelling hebt.

Jongeren copyBen jij tussen de 12 en 35 jaar?
Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je leven en je geloof? Wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de jongerengroep/18+ groep? Of toch alleen een gesprek?

Hedwig Mensink, pastoraal werkster