KloosterAgenda
Tijdens de vakantie zullen er nauwelijks activiteiten zijn voor de jongerengroep. De jongste groep begint in het nieuwe schooljaar. De data van de activiteiten van de Gevorderden groep en beide 18+ groepen worden via een datumprikker vastgesteld. Heb je belangstelling voor één van de groepen stuur mij je mailadres voor meer info.
Wil je graag een meet-up voor je geloofskennis, laat het mij dan beslist weten. Onderaan dit artikel staan mijn gegevens.

Kloosterweekend Gevorderden groep
Onlangs ging de Gevorderden groep voor het 12e achtereenvolgende jaar op kloosterweekend.
Dit keer naar de Abdij van Egmond. Tijdens het kloosterweekend namen de groepsleden deel aan de vieringen door de dag heen. Daarnaast werkten zij aan hun persoonlijke geloofsthema. Aan het begin van het kloosterweekend werd het persoonlijke thema gekozen middels een visualisatie oefening. Ook waren er een aantal momenten om dit zelf verder uit te diepen middels Lectio Divina en dit met elkaar uit te wisselen.

Een aantal groepsleden was bereid om ervaringen te delen in de Bijeen.

VertrouwenGedicht - verwondering
Wat een verwondering dat wij na een aantal jaren weer een kloosterweekend konden hebben
Wat een verwondering dat wij welkom zijn in Gods leven
Wat een verwondering dat je mag zijn wie je bent
Wat een verwondering dat je je mag laten zien zoals je wilt zijn
Wat een verwondering dat wij elkaars liefde kunnen delen
Wat een verwondering dat wij elkaar lief hebben in alle tijden
Wat een verwondering dat wij deze momenten kunnen beleven met elkaar

Er is volop verwondering om ons heen.
Neem de tijd en ga op zoek naar mooie verwonderingen die op je pad komen voor nu en in de toekomst.

Kloosterweekend
Net vòòr corona was ik begonnen om elk jaar aan een bezinningsweekend mee te doen. Even los van de dagelijkse sleur en beslommeringen. Terug naar de essentie van het leven.

Dit weekend was voor mij confronterend en intensief, rustgevend, inspirerend en liefdevol tegelijk. Thuiskomen bij God en bij mezelf. En er weer op leren vertrouwen dat ik, ook tijdens de drukte van elke dag, ons allebei steeds opnieuw kan én mag terugvinden.
Oftewel: de broodnodige reset na 2,5 jaar.
Ik zou het iedereen met een jong gezin aanraden!

PS Zomertip: ook voor een korter of meer toeristisch bezoek zijn de abdij en de omgeving erg de moeite waard. Google maar eens: https://www.abdijvanegmond.nl
Jongeren copyBen jij tussen de 12 en 35 jaar?
Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je leven en je geloof? Wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de jongerengroep/18+ groep? Of toch alleen een gesprek?
Laat het dan weten, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hedwig Mensink, pastoraal werkster
© 3eenheidparochie 2012 - 2022          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top