niet vergetenAgenda
De agenda van de Gevorderde groep en beide 18+ groepen worden via een datumprikker bepaald. De agenda voor jongerengroep 12 tot en met 17 jaar staat wel vast. Deze gaat in het nieuwe seizoen weer van start. Heb je belangstelling voor een van de groepen en heb ik je mailadres nog niet? Stuur mij je mailadres voor meer info. Onder aan deze bladzijde staan mijn gegevens.

Jongeren artikelOp Kerkepad
Inmiddels zijn er weer versoepelingen. Maar daar voor moesten we toch inventief blijven om elkaar te ontmoeten. Na een rondleiding in de Basiliek in IJsselstein, gingen de verschillende groepen aan de wandel op het Kerkepad bij Cabauw. Tijdens de wandeling gingen de jongeren met elkaar in gesprek de lezing van de zondag + een aantal vragen als: wat zegt deze lezing jou? Raakt de tekst ergens aan jouw geloof en leven?
Af en toe hielend we halt om onze beschouwingen uit te wisselen. En ondanks de dreigende wolken hebben we het toch drooggehouden.

Oma’s aan de top...
Een titel die vele kennen van een liedje van K3. In het lied wordt door kleinkinderen een ode gebracht aan alle oma’s. Oma’s doen kennelijk bijzondere dingen voor hun kleinkinderen, anders dan opa’s dat doen. Dat heb ik de afgelopen jaren gemerkt. Veel oma’s stuurden hun kleinkind naar het jongerenpastoraat. Enthousiast vertelden hun kleinkinderen aan mij hoe belangrijk hun oma is voor hun geloofsleven. Dat maakte mij nieuwsgierig en dus ging ik op bezoek bij een aantal oma’s.

Het werden boeiende gesprekken waarin oma’s vertelden dat hun geloof steeds meer een plaats kreeg in het dagelijkse leven. Voor hen was hun geloof richtinggevend in het leven. Oma’s bleken heel goed de waarde van hun geloof aan hun kleinkinderen uit te kunnen leggen. Ook de geloofsadviezen die zij gaven aan hun kleinkinderen werden graag door de kleinkinderen opgevolgd. “Ze zijn echt waar!!”, zei een van de kleinkinderen. Verder blijken oma’s het geloof goed en praktisch voor te leven.
Dat vele oma’s nog maar heeeeeeeeeeel lang aan de top mogen blijven!!!

Ben jij tussen de 12 en 35 jaar…
Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je leven en je geloof, wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de jongerengroep/18+ groep? Of toch alleen een gesprek?
Laat het dan weten. App/sms of bel 06-20980748 of mail App/sms of bel 06-20980748 of mail naar hier.
© 3eenheidparochie 2012 - 2021          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top