nietvergetenAgenda
- Vrijdag 18 okt. 18+/gevorderde groep 20.00 – 22.00 uur Nicolaaskerk Nieuwegein.
- Vrijdag 1 nov. jongerengroep 19.30 – 21.30 (let op: een half uur later dan voorheen) Bavohof Harmelen.
- Zaterdag 9 nov. Taizéviering 19.30 uur Nedereindseweg 1-3 Nieuwegein
- Zondag 10 nov. jongerenviering Bavokerk, Harmelen.
- Nog nader te bepalen datum voor 18+groep in Bavohof in Harmelen. Heb je belangstelling en heb ik je mailadres nog niet? Stuur je mailadres voor meer info. Onder aan deze bladzijde staan mijn gegevens.

Bericht van een jongere

kelly2019Hoi! Ik ben Kelly en ben lid van de 18+groep. Ik ben blij dat ik hier iets mag schrijven. Ik ben LHBT* en daar schrijf ik iets over, vooral voor andere jongeren die gelovig zijn en (mogelijk) nog in de kast zitten. Maar ook voor mensen die betrokken zijn. Het is als LHBT-er en gelovige soms best lastig binnen een kerkelijke gemeenschap. Dat is begrijpelijk, de bijbel zegt het nodige over LHBT-ers. Toch ben ik als LHBT-er gelovig. Het kan ingewikkeld voor je zijn om dit te verbinden. Binnen de 18+groep is er ruimte om hierover te praten. Nu vermoed ik dat ik niet de enige ben binnen deze parochie. Die mensen wil ik bij deze bemoedigen. Ik heb zelf veel gehad aan de site: www.wijdekerk.nl. Op deze site kun je terecht met je vragen of om ervaringsverhalen te delen. De Wijdekerk nodigt alle kerken in Nederland uit om hun beleid voor LHBT-ers kenbaar te maken. Jammer genoeg zijn er nog nauwelijks Rooms katholieke kerken die zich hebben uitgesproken. Ik vind op deze site in ieder geval veel (h)erkenning. Weet dat je niet alleen staat. Meer informatie of vragen? Klik hier.

Groetjes, Kelly

*LHBT= lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender

Ben jij tussen de 12 en 35 jaar?
Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je leven en je geloof, wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de jongerengroep/18+ groep? Of toch alleen een gesprek?

Laat het dan weten.
App/sms of bel (06) 209 807 48.

Hedwig Mensink, pastoraal werkster