JongerengroepAgenda
· Vrijdag 27 sept. jongerengroep 19.30 – 21.30 (let op een half uur later) Bavohof Harmelen.
· Een dag met Gods schepping voor 18+groep en de Gevorderde groep datum in overleg. Heb je belangstelling en heb ik je mailadres nog niet? Stuur je mailadres voor meer info. Onder aan deze bladzijde staan mijn gegevens.

Taizé
Een paar maanden geleden ging Thomas Pauw, van de 18+groep, mee op kloosterweekend naar Casella in Hilversum. Daar maakte hij kennis met de spiritualiteit van Taizé. Deze zomervakantie bezocht hij het klooster van Taizé in Frankrijk. Hij vertelt over zijn ervaring.

Thomas: Ik had er al veel over gehoord en had hoge verwachtingen, maar die zijn zeker uitgekomen. Ik ben twee weken in Taizé geweest: één gewone week en één week in stilte. Ik ging alleen, maar aansluiting vinden bij anderen ging buitengewoon makkelijk. Je nationaliteit doet er niet toe. Als je je openstelt hebt je snel een klik met anderen. Die sfeer om elkaar te ontmoeten, is daar.

Taizé.pngDe eerst keer dat ik naar de viering ging maakte een grote indruk op mij. Normaal in de kerk zing je ook, maar nu zongen we met zóveel mensen en met héél veel passie. Die verbondenheid met elkaar voel je echt door het zingen, het verbroederd en verzusterd. Daarna werden de vieringen steeds meer momenten waar ik kon aarden om naar mijzelf te luisteren, en mij open te stellen voor Jezus en voor God. Vooral de stilte momenten in de viering waren belangrijk. Eerste gaan je gedachten alle kanten op, maar steeds meer kom je bij God. Ik ging mijn leven als een geloofsreis zien. In de stilteweek lukte dat gewoon, om te focussen op wat echt belangrijk is in mijn geloof. Een van de broeders begeleidde mij, hij gaf mij Bijbelteksten ter overweging. Dat heeft veel verdieping gegeven aan mijn geloofsleven.

Ben jij tussen de 12 en 35 jaar?
Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je leven en je geloof, wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de jongerengroep/18+ groep? Of toch alleen een gesprek?

Laat het dan weten.
App/sms of bel (06) 209 807 48.

Hedwig Mensink, pastoraal werkster