‘Follow St. Patrick’wapenaartsbisdom

Voor jongeren van 16-35 jaar organiseert het Aartsbisdom Utrecht van 20 t/m 27 juli 2019 een reis naar Ierland. Onder het motto ‘Follow St. Patrick’ “reizen we door Ierland waar St. Patrick in de 5de eeuw het christelijk geloof verspreidde. We bezoeken de plaatsen die belangrijk zijn geweest in zijn leven, vieren de Eucharistie en maken kennis met de fraaie natuur en de levendige steden en stadjes in Ierland,” aldus de organisatie.

De pastorale leiding van de jongerenreis naar Ierland is in handen van rector Patrick Kuipers van het Ariënsinstituut en vicaris Hans Pauw: “In de voetsporen van St. Patrick gaan we naar de ‘roots’ van het christelijk geloof in onze streken. Zo krijgt ons eigen geloof ook een impuls. Ga je mee?”

‘In het begin’wapenaartsbisdom

Van 3 t/m 8 augustus 2019 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp voor meisjes en jongens van 7 t/m 13 jaar. Het kamp heeft als motto ‘In het begin’ en vindt plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle.

In een flyer legt de leiding van het kinderkamp het motto uit: “In het begin. Dit zijn de eerste drie woorden van het eerste Bijbelverhaal. Tijdens dit kamp staan we stil bij dit thema door te luisteren en na te denken over het scheppingsverhaal, Adam en Eva in het paradijs en de toren van Babel.
In de Eucharistievieringen aan het begin en het einde van de week gaat het over de roeping van de eerste leerlingen en het dubbelgebod van de liefde, het eerste beginsel van ons geloof.”

H MensinkJongeren vormen de toekomst. Dat vergezicht op de toekomst bestaat ook binnen onze parochie. Geworteld in de Schrift en Traditie, is het onze overtuiging dat de jongeren meegenomen moeten worden in de activiteiten van onze parochie.

Men zegt vaak: 'jong geleerd, is oud gedaan'. Dat geldt ook voor geloven. Maar dat betekent ook dat jongeren ruimte moeten krijgen om het geloof te ontdekken, te ontwikkelen en het zich eigen te maken in de wereld van vandaag.

In onze parochie hebben we daarvoor de jongerenpastor Hedwig Mensink die zich speciaal richt op de geloofsontwikkeling van jongeren. Er zijn jongerengroepen, er zijn jongerenvieringen, er zijn kinder- en tienerkoren, er zijn jongerenactiviteiten.

Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je geloof en je leven, wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de Jongerengroep/18+ groep/Gevorderde groep? Of toch een gesprek?

Laat het dan weten. App/sms of bel 06-20 98 07 48 of mail naar Hedwig Mensink
Het seizoen 2018 – 2019 gaan we goed van start. In dit seizoen is er naast de vertrouwde groepen een uitbreiding van het aantal jongerengroepen.

Zo zijn er:

· jongerengroep voor de leeftijd 11/12 jaar tot en met 17 jaar
Deze groep is parochiebreed. Dat wil zeggen dat er jongeren van alle geloofsgemeenschappen welkom zijn. Momenteel zijn er jongeren uit de geloofsgemeenschapen van Benschop, Nieuwegein, Linschoten, Montfoort en Harmelen vertegenwoordigd. De bijeenkomsten van deze groep zijn in Harmelen.

· 18+groep voor de leeftijd vanaf 18 jaar
Deze groep bestaat al een aantal jaren en komt samen in Nieuwegein. De groep bestaat uit jongeren van de verschillende geloofsgemeenschappen, zelfs van buiten de parochie. Maar nieuw dit seizoen, is een tweede 18+groep. Deze tweede 18+groep zal gestart worden en komt in Harmelen samen. Uiteraard zijn 18+-ers uit alle gemeenschappen welkom.

· Nieuw dit seizoen is ook de gevorderde groep
Deze groep is voor (jong) volwassenen die al wat meer ingevoerd zijn in het leven en hun geloof. Deze groep staat open voor (jong) volwassenen uit alle geloofsgemeenschappen. Over het algemeen komt deze groep samen in Nieuwegein.
fbfbh31hOp de hoogte blijven?
Volg ons op Facebook!
Klik op een van de plaatjes of hier.

youcat18+ groep duikt in de Youcat

Vragen over God, Jezus, de hemel, goed en kwaad, zonde en vergeving enz. Wie heeft ze niet?

Daarom dook de 18+groep maar eens in de Youcat. Het is een boekje gebaseerd op de oude catechismus, maar dan in een nieuw begrijpbaar jasje gestoken. Er is veel uitleg en achtergrond informatie in te vinden.

© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top