H MensinkJongeren vormen de toekomst. Dat vergezicht op de toekomst bestaat ook binnen onze parochie. Geworteld in de Schrift en Traditie, is het onze overtuiging dat de jongeren meegenomen moeten worden in de activiteiten van onze parochie.

Men zegt vaak: 'jong geleerd, is oud gedaan'. Dat geldt ook voor geloven. Maar dat betekent ook dat jongeren ruimte moeten krijgen om het geloof te ontdekken, te ontwikkelen en het zich eigen te maken in de wereld van vandaag.

In onze parochie hebben we daarvoor de jongerenpastor Hedwig Mensink die zich speciaal richt op de geloofsontwikkeling van jongeren. Er zijn jongerengroepen, er zijn jongerenvieringen, er zijn kinder- en tienerkoren, er zijn jongerenactiviteiten.

Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je geloof en je leven, wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de Jongerengroep/18+ groep/Gevorderde groep? Of toch een gesprek?

Laat het dan weten. App/sms of bel 06-20 98 07 48 of mail naar Hedwig Mensink
Het seizoen 2018 – 2019 gaan we goed van start. In dit seizoen is er naast de vertrouwde groepen een uitbreiding van het aantal jongerengroepen.

Zo zijn er:

· jongerengroep voor de leeftijd 11/12 jaar tot en met 17 jaar
Deze groep is parochiebreed. Dat wil zeggen dat er jongeren van alle geloofsgemeenschappen welkom zijn. Momenteel zijn er jongeren uit de geloofsgemeenschapen van Benschop, Nieuwegein, Linschoten, Montfoort en Harmelen vertegenwoordigd. De bijeenkomsten van deze groep zijn in Harmelen.

· 18+groep voor de leeftijd vanaf 18 jaar
Deze groep bestaat al een aantal jaren en komt samen in Nieuwegein. De groep bestaat uit jongeren van de verschillende geloofsgemeenschappen, zelfs van buiten de parochie. Maar nieuw dit seizoen, is een tweede 18+groep. Deze tweede 18+groep zal gestart worden en komt in Harmelen samen. Uiteraard zijn 18+-ers uit alle gemeenschappen welkom.

· Nieuw dit seizoen is ook de gevorderde groep
Deze groep is voor (jong) volwassenen die al wat meer ingevoerd zijn in het leven en hun geloof. Deze groep staat open voor (jong) volwassenen uit alle geloofsgemeenschappen. Over het algemeen komt deze groep samen in Nieuwegein.
fbfbh31hOp de hoogte blijven?
Volg ons op Facebook!
Klik op een van de plaatjes of hier.

youcat18+ groep duikt in de Youcat

Vragen over God, Jezus, de hemel, goed en kwaad, zonde en vergeving enz. Wie heeft ze niet?

Daarom dook de 18+groep maar eens in de Youcat. Het is een boekje gebaseerd op de oude catechismus, maar dan in een nieuw begrijpbaar jasje gestoken. Er is veel uitleg en achtergrond informatie in te vinden.

Logo WJD 2019Het aartsbisdom van Panama heeft het logo bekend gemaakt voor de Wereldjongerendagen 2019. Het hartvormige logo is opgebouwd uit een aantal elementen, waaronder een silhouet van Panama en een silhouet van Maria.
De gebruikte kleuren zijn blauw, wit en rood: de kleuren van de Panamese vlag. De elementen van het logo zijn achtereenvolgens het Panamakanaal, een silhouet van Panama, het pelgrimskruis van de Wereldjongerendagen, een silhouet van de H. Maagd Maria en vijf stippen die samen de kroon van Maria vormen en verwijzen naar de vijf continenten. Het logo in zijn geheel vormt bovendien de letter M van Maria.

Wie ben jij?
Wat is je maatschappelijke betrokkenheid?
En wat doet het ertoe dat je gelovig bent?wjd2019

Met die vragen schetste Astrid Bakker de inhoudelijke insteek (‘Discover your identity’) van de komende Wereldjongerendagen (WJD) in januari 2019 in Panama. Deze zal worden verbonden met het voorbeeld van Maria. Want het thema dat paus Franciscus koos voor deze WJD is: ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’ (Lucas 1,38).

© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top