jongerenplatform1Ter afsluiting van het seizoen organiseert het Jongerenplatform Aartsbisdom Utrecht (JPU) op 30 juni een spetterend feestje in Deventer. “We beginnen om 10.30 uur met een Eucharistieviering in de Broederenkerk, daarna volgt de koffie met lunch en een voordracht van mgr. Hoogenboom over ‘De Katholieke Kerk en de Europese Unie: Verleden, heden en toekomst van een vredesproject’. Vervolgens is er een spetterende activiteit waarbij je creativiteit, een beetje krachtinspanning en kleren die nat mogen worden nodig hebt. We gaan vooral heel veel lol beleven! Tot slot genieten we rond 17.30 uur van een gezellig diner,” aldus het JPU-team. De Broederenkerk staat aan de Broederenstraat 18.

‘In het begin’wapenaartsbisdom

Van 3 t/m 8 augustus 2019 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp voor meisjes en jongens van 7 t/m 13 jaar. Het kamp heeft als motto ‘In het begin’ en vindt plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle.

In een flyer legt de leiding van het kinderkamp het motto uit: “In het begin. Dit zijn de eerste drie woorden van het eerste Bijbelverhaal. Tijdens dit kamp staan we stil bij dit thema door te luisteren en na te denken over het scheppingsverhaal, Adam en Eva in het paradijs en de toren van Babel.
In de Eucharistievieringen aan het begin en het einde van de week gaat het over de roeping van de eerste leerlingen en het dubbelgebod van de liefde, het eerste beginsel van ons geloof.”

H MensinkJongeren vormen de toekomst. Dat vergezicht op de toekomst bestaat ook binnen onze parochie. Geworteld in de Schrift en Traditie, is het onze overtuiging dat de jongeren meegenomen moeten worden in de activiteiten van onze parochie.

Men zegt vaak: 'jong geleerd, is oud gedaan'. Dat geldt ook voor geloven. Maar dat betekent ook dat jongeren ruimte moeten krijgen om het geloof te ontdekken, te ontwikkelen en het zich eigen te maken in de wereld van vandaag.

Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je geloof en je leven, wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de Jongerengroep/18+ groep/Gevorderde groep? Of toch een gesprek?

Laat het dan weten. App/sms of bel 06-20 98 07 48 of mail naar Hedwig Mensink
Het seizoen 2018 – 2019 gaan we goed van start. In dit seizoen is er naast de vertrouwde groepen een uitbreiding van het aantal jongerengroepen.

Zo zijn er:

fbfbh31hOp de hoogte blijven?
Volg ons op Facebook!
Klik op een van de plaatjes of hier.

youcat18+ groep duikt in de Youcat

Vragen over God, Jezus, de hemel, goed en kwaad, zonde en vergeving enz. Wie heeft ze niet?

Daarom dook de 18+groep maar eens in de Youcat. Het is een boekje gebaseerd op de oude catechismus, maar dan in een nieuw begrijpbaar jasje gestoken. Er is veel uitleg en achtergrond informatie in te vinden.