nietvergetenAgenda
- Vrijdag 18 okt. 18+/gevorderde groep 20.00 – 22.00 uur Nicolaaskerk Nieuwegein.
- Vrijdag 1 nov. jongerengroep 19.30 – 21.30 (let op: een half uur later dan voorheen) Bavohof Harmelen.
- Zaterdag 9 nov. Taizéviering 19.30 uur Nedereindseweg 1-3 Nieuwegein
- Zondag 10 nov. jongerenviering Bavokerk, Harmelen.
- Nog nader te bepalen datum voor 18+groep in Bavohof in Harmelen. Heb je belangstelling en heb ik je mailadres nog niet? Stuur je mailadres voor meer info. Onder aan deze bladzijde staan mijn gegevens.

2019 09 24 Jongerenbedevaart banner def

We gaan naar Rome

Vele wegen leiden naar Rome. Misschien ben je ook wel eens in Rome geweest. Maar ben je ook wel eens op bedevaart geweest naar deze wereldstad? Die kans krijg je nu! Van 26 april tot en met 2 mei 2020 organiseert Jong Katholiek in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim een Jongerenbedevaart naar Rome. De hulpbisschoppen mgr. Woorts (Aartsbisdom Utrecht) en mgr. Mutsaerts (bisdom Den Bosch) gaan mee op tocht. In Rome word je begeleid door een aantal Nederlandse priesters en diakens die de stad goed kennen.

JongerenJong Aartsbisdom heeft deze maand de jaarkalender voor 2019-2020 verstuurd naar de parochies. Hierop staan de activiteiten voor jongeren via het JPU (jongerenplatform Utrecht), de Tarcisiusdag voor misdienaars en de vormelingendagen van de vicariaten.

Het JPU organiseert activiteiten voor jongeren van het aartsbisdom tussen de 16 en 30 jaar oud. “Door het jaar heen komen we op verschillende plekken samen waarbij we gezelligheid combineren met verdieping. Als u jongeren kent die op de hoogte gehouden willen worden van onze activiteiten dan kunnen ze kijken op onze website of Facebook (of Instagram

Klik hier voor het jaarprogramma.
jongerenplatform1Ter afsluiting van het seizoen organiseert het Jongerenplatform Aartsbisdom Utrecht (JPU) op 30 juni een spetterend feestje in Deventer. “We beginnen om 10.30 uur met een Eucharistieviering in de Broederenkerk, daarna volgt de koffie met lunch en een voordracht van mgr. Hoogenboom over ‘De Katholieke Kerk en de Europese Unie: Verleden, heden en toekomst van een vredesproject’. Vervolgens is er een spetterende activiteit waarbij je creativiteit, een beetje krachtinspanning en kleren die nat mogen worden nodig hebt. We gaan vooral heel veel lol beleven! Tot slot genieten we rond 17.30 uur van een gezellig diner,” aldus het JPU-team. De Broederenkerk staat aan de Broederenstraat 18.

H MensinkJongeren vormen de toekomst. Dat vergezicht op de toekomst bestaat ook binnen onze parochie. Geworteld in de Schrift en Traditie, is het onze overtuiging dat de jongeren meegenomen moeten worden in de activiteiten van onze parochie.

Men zegt vaak: 'jong geleerd, is oud gedaan'. Dat geldt ook voor geloven. Maar dat betekent ook dat jongeren ruimte moeten krijgen om het geloof te ontdekken, te ontwikkelen en het zich eigen te maken in de wereld van vandaag.

Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je geloof en je leven, wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de Jongerengroep/18+ groep/Gevorderde groep? Of toch een gesprek?

Laat het dan weten. App/sms of bel 06-20 98 07 48 of mail naar Hedwig Mensink
Het seizoen 2018 – 2019 gaan we goed van start. In dit seizoen is er naast de vertrouwde groepen een uitbreiding van het aantal jongerengroepen.

Zo zijn er:

· jongerengroep voor de leeftijd 11/12 jaar tot en met 17 jaar
Deze groep is parochiebreed. Dat wil zeggen dat er jongeren van alle geloofsgemeenschappen welkom zijn. Momenteel zijn er jongeren uit de geloofsgemeenschapen van Benschop, Nieuwegein, Linschoten, Montfoort en Harmelen vertegenwoordigd. De bijeenkomsten van deze groep zijn in Harmelen.

· 18+groep voor de leeftijd vanaf 18 jaar
Deze groep bestaat al een aantal jaren en komt samen in Nieuwegein. De groep bestaat uit jongeren van de verschillende geloofsgemeenschappen, zelfs van buiten de parochie. Maar nieuw dit seizoen, is een tweede 18+groep. Deze tweede 18+groep zal gestart worden en komt in Harmelen samen. Uiteraard zijn 18+-ers uit alle gemeenschappen welkom.

· Nieuw dit seizoen is ook de gevorderde groep
Deze groep is voor (jong) volwassenen die al wat meer ingevoerd zijn in het leven en hun geloof. Deze groep staat open voor (jong) volwassenen uit alle geloofsgemeenschappen. Over het algemeen komt deze groep samen in Nieuwegein.
fbfbh31hOp de hoogte blijven?
Volg ons op Facebook!
Klik op een van de plaatjes of hier.

youcat18+ groep duikt in de Youcat

Vragen over God, Jezus, de hemel, goed en kwaad, zonde en vergeving enz. Wie heeft ze niet?

Daarom dook de 18+groep maar eens in de Youcat. Het is een boekje gebaseerd op de oude catechismus, maar dan in een nieuw begrijpbaar jasje gestoken. Er is veel uitleg en achtergrond informatie in te vinden.