Poster LVW 2020De broeders van Sint Jan organiseren dit voorjaar en deze zomer diverse kampen.
Voor kinderen in de leeftijdscategorie van 7-9 jaar (in Nederland van 27 april - 30 april)
en voor 9-12 jarigen (in de Ardennen van 27 april - 2 mei).

Een survivalkamp voor jongens van 12-16 jaar (in de Ardennen van 21-24 mei)
en een bikkeltocht voor jongens vanaf 16 jaar (in de Franse Alpen van 8-16 augustus).

In de zomer komt er een wandeltocht voor jongeren vanaf 16 jaar.
De flyer met informatie kan je hier downloaden.
Als jongaartsbisdomutrechtje iets belooft, dan moet je dat ook doen. God houdt zijn belofte, altijd! Dat horen we in de Bijbelverhalen over Abraham en aan Noah, dat zien we in het leven van Jezus. In de catechese en vieringen zullen we daarover horen. En natuurlijk gaan we tijdens het kamp heel veel leuke spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen. Kortom: het belooft een heel leuk kamp te worden. Ga je mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

JongerenJong Aartsbisdom heeft deze maand de jaarkalender voor 2019-2020 verstuurd naar de parochies. Hierop staan de activiteiten voor jongeren via het JPU (jongerenplatform Utrecht), de Tarcisiusdag voor misdienaars en de vormelingendagen van de vicariaten.

Het JPU organiseert activiteiten voor jongeren van het aartsbisdom tussen de 16 en 30 jaar oud. “Door het jaar heen komen we op verschillende plekken samen waarbij we gezelligheid combineren met verdieping. Als u jongeren kent die op de hoogte gehouden willen worden van onze activiteiten dan kunnen ze kijken op onze website of Facebook (of Instagram

Klik hier voor het jaarprogramma.
H MensinkJongeren vormen de toekomst. Dat vergezicht op de toekomst bestaat ook binnen onze parochie. Geworteld in de Schrift en Traditie, is het onze overtuiging dat de jongeren meegenomen moeten worden in de activiteiten van onze parochie.

Men zegt vaak: 'jong geleerd, is oud gedaan'. Dat geldt ook voor geloven. Maar dat betekent ook dat jongeren ruimte moeten krijgen om het geloof te ontdekken, te ontwikkelen en het zich eigen te maken in de wereld van vandaag.

Op zoek naar verdieping van je geloof? Heb je vragen over je geloof en je leven, wil je het met anderen delen of wil je gewoon eens komen kijken bij de Jongerengroep/18+ groep/Gevorderde groep? Of toch een gesprek?

Laat het dan weten. App/sms of bel 06-20 98 07 48 of mail naar Hedwig Mensink
Het seizoen 2019 – 2020 gaan we goed van start. In dit seizoen is er naast de vertrouwde groepen een uitbreiding van het aantal jongerengroepen.

Zo zijn er:

fbfbh31hOp de hoogte blijven?
Volg ons op Facebook!
Klik op een van de plaatjes of hier.

youcat18+ groep duikt in de Youcat

Vragen over God, Jezus, de hemel, goed en kwaad, zonde en vergeving enz. Wie heeft ze niet?

Daarom dook de 18+groep maar eens in de Youcat. Het is een boekje gebaseerd op de oude catechismus, maar dan in een nieuw begrijpbaar jasje gestoken. Er is veel uitleg en achtergrond informatie in te vinden.