Help een jongere uit de jeugdzorg zelfstandig wonen!

GezochtHeeft u thuis een kamer vrij of bezit u woonruimte om te verhuren? Daarmee kunt u een jongere uit de jeugdzorg helpen! U biedt een jongere een plek waar hij of zij met steun van de omgeving en een vertrouwde begeleider, verder zelfstandig kan worden.
Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een ‘Kamer met Aandacht’ worden. Denk aan een zolderkamer bij een alleenstaande moeder of ouderen thuis, boven een winkel of in een studentenhuis.

Vanuit het project ‘Kamers met Aandacht’ wordt een zorgvuldige match gemaakt tussen verhuurder en jongere. De verhuurder bepaalt zelf hoeveel ‘aandacht’ hij wil bieden en overlegt samen met de begeleider en de jongere op welke wijze dit gebeurt.

Misschien vindt u het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Lijkt het u leuk om samen te sporten? Of helpt u liever met de administratie? Sommige jongeren zijn ook bereid een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld klusjes in en om het huis, oppassen of boodschappen halen.

Voorwaarden zijn dat u de kamer minimaal een jaar verhuurt en de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie.

Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen met Bianca van der Neut op via 06-11134685.
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top