Afdrukken
LectioDivina

Online: Scriptio divina.

Bijbelteksten. Soms zijn ze oud. Soms zijn raadselachtig. De ene keer raken ze je, de andere keer weet je niet wat je er mee moet. Maar hoe oud of raadselachtig ook, er is altijd één woord in die tekst dat van waarde kan zijn voor jou, hier en nu. Stel: de Spreker ervan schenkt je, telkens als je een bijbeltekst leest, één zo’n woord cadeau, als blijk van Zijn vriendschap. Eén woord dat je nu iets te zeggen heeft. Zou je dat cadeau dan willen ontvangen en open willen maken?

Ik bied je een schrijfoefening waarin je dat ene woord in een bijbeltekst ontdekt en waarmee je kan ontdekken wat dat woord jou nu te zeggen heeft.
Je doet die oefening in een groep, maar toch voor jezelf. Vanwege de huidige onzekere omstandigheden doen we die online.
Ervaring met schrijven is niet nodig. Het gaat om het proces, we maken geen ‘mooie’ of ‘affe’ teksten. Ook is er geen voorkennis van de Bijbel nodig.

Eerdere deelnemers zeiden:
Het geeft zoveel rust..
Het is een verrijking...
Het is een confrontatie met mezelf, maar dat is ook helend...
Het is intensiever dan ik dacht, maar ook waardevoller!
Bijzonder dat ik, als ongelovige, er ook zoveel uit kan halen....

Data:
Maandag 5 oktober
Maandag 2 november
woensdag 11 november
Maandag 7 december,

Telkens van 9.30-11.30 uur

Praktisch
Aanmelding: Opgeven? Klik hier.
Uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de geplande bijeenkomst
Kosten: gratis
Begeleiding: Marion Korenromp, pastoraal werkster
Waar: online via Zoom. Er is vooraf hulp beschikbaar om op afstand te helpen het Zoom-programma te installeren.
Nodig: computer of tablet met goede/stabiele internetverbinding. Pen en papier. Een kaarsje en lucifers/aansteker De betreffende bijbeltekst wordt je daags tevoren toegestuurd.