Basiliek H.H Agatha en Barbara
Niet in Rome geweest dit jaar? Ga dan op 12 oktober met ons mee naar Oudenbosch. Daar staat de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara, een kleine versie van de Sint Pieter in Rome met een voorgevel die lijkt op het front van de St. Jan van Lateranen. Architect Pierre Cuypers, die toch vooral de man was van de neogotiek, ontwierp deze neobarokke kerk in opdracht van pastoor Hellemons, een pastoor met een grote voorliefde voor Rome.
Het was de tijd van het katholiek reveil en Hellemons liet deze kerk bouwen ter ere van de Nederlandse zoeaven, die tussen 1866 en 1870 vanuit Oudenbosch naar Italië vertrokken ter verdediging van de Pauselijke Staat. Het waren circa 3000 mannen, die aan dit avontuur begonnen. We komen er meer over te weten in het Zouavenmuseum. Misschien vindt u in de registers zelfs nog wel een familielid terug.

Wat gaan we doen deze dag?
· rondleiding in de basiliek
· bezoek aan het Zouavenmuseum
· indien mogelijk: rondleiding in het voormalige jongensinternaat Sint Louis

Wanneer?: zaterdag 12 oktober 2019
We starten in Oudenbosch om 10.30 uur en het programma duurt tot circa 16.00 uur.

Hoe komt u er?
We gaan ervan uit dat u op eigen gelegenheid naar Oudenbosch komt. Mocht dat een probleem voor u zijn, wilt u dit dan bij de aanmelding vermelden.

Wat kost het?
€ 20,-, inbegrepen rondleidingen, entree en lunch.

Aanmelden? Graag vóór 1 oktober 2019: Klik hier.