Ga je mee een biertje proeven?

BrouwerijBrouwerij Kleiburg brouwt sinds 2015 het bier van het Kleiklooster. De waarden van het klooster staan ook in de brouwerij centraal. Het is een brouwerij in, voor en vanuit de buurt: de Bijlmer. Ze willen gastvrij zijn. Bezoekers zijn welkom in het proeflokaal en in de brouwerij. Ze zijn een sociale onderneming. Een deel van de winst wordt besteedt aan maatschappelijke activiteiten van het klooster. En ze willen op een integere manier leven en brouwen, met oog voor natuur, medewerkers en klanten.

Het Klooster

Het verhaal begon in een sloopflat in de Bijlmer die een nieuw leven kreeg als klusflat. In 2015 vestigde zich hier een kleine groep mensen. Deze kloosterlingen wijden zich toe aan een spiritueel en gastvrij leven in de Bijlmer. Een plek om elkaar te ontmoeten en samen te eten. Er zijn gastenkamers voor wie tijdelijk onderdak nodig heeft.

De Kleikloosterlingen laten zich in alles door oude kloostertradities inspireren. Vroeger maakten kloosters het water drinkbaar door er bier van te brouwen. De verkoop voorzag in het levensonderhoud. Zo wil brouwerij Kleiburg vandaag de dag voorzien in de kosten van het Kleiklooster.

GebedskamerOp 9 november om 15:00 uur gaan we een bierproeverij bijwonen in Kleiburg.
Dit omvat:
· Ontvangst met een proefglaasje (bier van een lichtere variant)
· Uitleg over ontstaan klooster en brouwerij
· Uitleg over brouwproces in de brouwerij
· Proefglaasje bier (bier van middensegment)
· Bekijken, ruiken aan en proeven van Ingrediënten
· Proefglaasje bier (zwaardere variant)
· Aansluitend borrelhapjes

Dit alles zal ongeveer 20/25 euro p.p. kosten afhankelijk van het aantal deelnemers.

Aanmelden? Klik hier. 
Na opgave ontvangt u verdere informatie.
© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top