Eerste pelgrimstocht voor volwassenen

PelgrimsHet leven kun je beschrijven als een pad dat je wel of niet gepland volgt. De één plant exact de route, terwijl de ander de weg stap voor stap volgt. Veelal spreekt men over het leven als het maken van een pelgrimstocht. Steeds vaker zijn mensen zich bewust van deze tocht en ondergaan deze mentaal en fysiek door daadwerkelijk op pad te gaan.
Beweging, bewustwording en bezinning vormen de rode draad tijdens hun tocht naar bijvoorbeeld, Santiago de Compostella, Rome of de Hadj naar Mekka. Het zijn niet altijd gelovigen die een bewuste tocht gaan maken, ook niet gelovigen hebben een of meerdere motieven voor hun tocht. Het overlijden van een geliefde, een scheiding, ontslag, of even weg uit de dagelijkse sleur kan mensen motiveren en/of aanzetten om op pad te gaan.
Ontmoetingen helpen veelal bij levens- en andere vragen die ons bezighouden zoals: waar moet het met deze wereld naartoe, is het leven wel de moeite om geleefd te worden. In een wereld waar eenieder het druk heeft, is men zich minder bewust van de omgeving en komt er van bewegen ook steeds minder. Door bezinning en met elkaar hierover al wandelend te praten, gebeuren er mooie dingen.
Dit wetende heeft een groepje enthousiaste mensen de neuzen bijeen gestoken en een tocht met bovengenoemde thema’s uitgezet. De tocht is slechts 10 kilometer met groepjes van maximaal 4 personen waarbij een begeleider/-ster themakaartjes door u laat kiezen, waarna deze onderling besproken worden. De tocht kent symbolen en metaforen die de tocht extra inhoud geven voor u als persoon en de groep op zich.

Wij begrijpen dat u graag meer informatie wil hebben over de tocht. Daarom is er op 19 november a.s. van 19:30 uur tot 21:30 uur een informatieavond over deze pelgrimstocht. U moet zich hier wel even voor aanmelden in verband met de beschikbare ruimte. Dit kunt u doen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: R.K. Sint Victorkerk te Benschop, Dorp 208, 3405 BJ Benschop

Graag tot dan!
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top