Advent

adventskrans 7De donkere dagen voor Kerstmis zijn vol verwachting van het (geestelijk) Licht, het Christuskind, dat geboren wordt met Kerstmis. De adventskrans, waarin elke week een kaars meer wordt aangestoken, is symbool voor dit geleidelijk lichter worden naar Kerstmis toe.

Een geboorte vraagt ook om voorbereiding. Elke adventsweek plaatst ons voor een bepaalde opgave en beproeving, waarvan we ons doorgaans niet bewust zijn. Welke de opgaven en beproevingen in deze vier weken zijn en hoe we deze kunnen herkennen in ons dagelijks leven, gaan we schrijvend verkennen.
Tegenwoordig is er nauwelijks oog voor de advent en we slaan de donkere dagen voor Kerstmis het liefst over door begin december al een kerstboom op te zetten. Maar kan het wel echt licht in ons worden zonder bewuste verbinding met het duister? Dat is een actuele vraag voor de tijd, waarin wij leven. Wil jij je in spirituele zin voorbereiden op Kerstmis en ook de advent vieren in zijn ware betekenis?
Doe dan mee met deze cursus van vier dagdelen, waarin elke keer een andere adventsweek zal worden belicht.

Wat gaan we doen?

Na een inleiding over elke adventsweek krijg je schrijfopdrachten, waarmee je voorvallen en gebeurtenissen uit jouw leven kort en feitelijk gaat beschrijven om zo een verbinding te krijgen met de werking van de advent in je dagelijks leven. Iedereen kan het. Schrijftalent is niet nodig.

Yvonne Meesters (CRKBO geregistreerd docent autobiografisch schrijven en biografisch coach)
Dialogos magazine

Data: 4 dinsdagmiddagen, 20 en 27 november, 4 en 11 december 2018.
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Emmauskerk, Merelplein 2 te Nieuwegein
Aantal deelnemers: 8 – 12 personen
Kosten: € 75,00 per persoon voor 4 dagdelen inclusief koffie en thee