logo P.C De PCI (Parochiële Caritas Instelling) heeft binnen de kerkelijke organisatie de functie van ambassadeur (διακονος / diaken is het oud-griekse woord voor de vertegenwoordiger van een belangrijk man). De PCI bekijkt samen met de plaatselijke werkgroepen welke maatschappelijke ontwikkelingen er zijn en welke bijdrage de kerk kan leveren bij het inspelen op maatschappelijke noden. Vervolgens geeft zij praktische vorm aan deze bijdrage door zelf plannen te maken en deze met anderen uit te voeren, en door plaatselijke werkgroepen te ondersteunen met geld, adviezen en een luisterend oor.

Om deze doelen te kunnen realiseren wordt een eigen vermogen beheerd. Dat vermogen is in het verleden bijeen gebracht door donaties van betrokken mensen. De opbrengst van het vermogen is jaarlijks vrij besteedbaar, waarbij rekening wordt gehouden dat het vermogen zo veel als mogelijk waardevast blijft.

Doorverwijzing naar de lokale PCI-werkgroepen

Benschop

PCI Benschop

Cabauw-Lopik-Polsbroek