Voor de verschillende geloofsgemeenschappen van onze parochie kan een beroep gedaan worden op priesters om voor te gaan in eucharistievieringen. Sommigen beperken zich tot één geloofsgemeenschap, anderen gaan in meerdere geloofsgemeenschappen voor.
Op een enkeling kunnen we ook een beroep doen bij een uitvaart.

jozef wissinkanton vernooijIn Harmelen is pastor Jozef Wissink (emeritus-hoogleraar aan de universiteiten van Groningen en Tilburg waar hij werkzaam was in de faculteit van Godgeleerdheid) een bekend gezicht (linker foto).

Pastor Anton Vernooij (foto rechts) is een graag geziene gastpastor in Harmelen.
Van 1969 tot 1997 was hij docent gregoriaans en algemene muziek-theoretische vakken aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Op 1 januari 1998 werd hij benoemd als Bijzonder Hoogleraar Liturgische Muziek aan de Theologische Faculteit van Universiteit Tilburg.

henny slotIn Montfoort en Linschoten is pater Henny Slot mhm (werkzaam geweest in Kameroen en als ziekenhuispastor in Alkmaar) de vaste voorganger

keesboomaerts2014In Cabauw/Lopik/Polsbroek mag men een beroep doen op pater Kees Boomaerts cp. Hij maakt deel uit van de congregatie van Passionisten in Haastrecht. Hij heeft jarenlang gewerkt in Brazilië.

paterCorSpruit cp 2018 bewIn Benschop gaat pater Cor Spruit cp met enige regelmaat voor in de zondagsviering en de eerste vrijdag. Hij maakt deel uit van de congregatie van Passionisten in Haastrecht.

wim van wijk 100 6752paul brenninkmeijerMet name in Nieuwegein en IJsselstein kunnen we een beroep doen op de pastores Wim van Wijk en Paul Brenninkmeijer (beiden voormalig pastoor in IJsselstein).

© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top