JozefjaarEen glas-in-loodraam met een afbeelding van St.-Jozef en het Kindje Jezus
in de kerk van Maria Onbevlekt Ontvangen in Wilmington in de Amerikaanse staat New York.
Foto: CNS Photo – Gregory A. Shemitz

Paus kondigt bijzonder Jozefjaar af

Precies honderdvijftig jaar nadat St.-Jozef werd uitgeroepen tot patroonheilige van de universele Kerk, heeft paus Franciscus dinsdag per direct een Jozefjaar afgekondigd. Het Jozefjaar ging op het hoogfeest van Maria Onbevlekt Ontvangen in. Het wordt op 8 december 2021 afgesloten. In de apostolische brief Patris Corde (‘Met een vaderhart’) schreef de paus dat gelovigen in de vaak onopgemerkte St.-Jozef “een voorspreker, steun en gids in moeilijke tijden” kunnen vinden.

corona updateWij vinden de gezondheid van onze parochianen van groot belang én wij vinden het erg belangrijk dat de mensen naar de kerk kunnen komen.
Daarom houden wij ons in de Parochie H. Drie-eenheid aan de volgende richtlijnen:

We komen met maximaal 30 parochianen samen in de kerk, exclusief de bedienaren en er wordt niet samen gezongen. We dragen mondkapjes en we houden minimaal 1,5 meter afstand.
Verder volgen we alle instructies die in de plaatselijke kerk worden gegeven.
We doen de werkzaamheden voor onze parochie zoveel mogelijk vanuit huis en als dat niet mogelijk is, beperken we de ontmoetingen in de parochiecentra tot maximaal 4 personen per dag. Ook in de lokale parochiecentra volgen we verder de instructies die daar worden gegeven.

Op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid en hopen we bij te dragen aan het voorkomen van een volledige lock down.

Update: vanaf 19 november kan het maximaal aantal aanwezigen bij een uitvaart honderd zijn (uiteraard afhankelijk van de ruimte in een kerkgebouw, gezien de afstanden die in acht genomen moeten worden). Dit maximale aantal van honderd is exclusief celebrant/voorgangers en medewerkers.

Namens het Parochiebestuur,
Pastoor G.M.J. van der Vegt, voorzitter, Jan Vlaar, vice-voorzitter, Tonnie van Wiggen-Valkenburg, secretaris
Het rooster met de uitgavedata en deadlines voor 2021 is nu hier beschikbaar.

Voor het aanleveren van kopij zijn wat regels vastgesteld die u hier kunt nalezen
logobijeenblpng 1453900692BIJeen is de naam van het parochieblad van de H. Drie-eenheid.
Voor 2021 gelden de volgende inleverdata van kopij: klik hier.

Op deze pagina kunt u de digitale versie lezen:

Jaargang 6, nr. 3 (10 april t/m 28 mei 2021)
Jaargang 6, nr. 2 (27 februari t/m 9 april 2021)
Jaargang 6, nr. 1 (16 januari t/m 26 februari 2021)

Het Aarstbisdom geeft met enige regelmaat nieuwsbrieven uit. U kunt zich hier op abonneren, via deze link.

Bent u geinteresseerd in het diaconale werk van het bisdom dan is de website van de DKCI (Diaconele Kerkelijke Caritas Instelling) een goede bron van informatie.