Zomerproject: keuzestress

keuzestress.jpgkiezen met Ignatius van Loyola
De zomer. Je kunt kiezen voor lange rijen op Schiphol of naar een Waddeneiland gaan. Je kunt beginnen aan je stapeltje ongelezen boeken of een middagje gaan schilderen. Je kunt  lekker in je eigen bubbel gaan zitten of vrijwilligerswerk gaan doen in een ver land. En je kunt de tijd gebruiken om je te verdiepen in iets dat al een hele tijd om aandacht vraagt en waarin je een keuze moet maken.
We kennen allemaal keuzevragen.  Zal ik deze baan verlaten? Is dit het huis van mijn dromen? Wat wil ik meegeven aan mijn kinderen? Wat wil ik regelen voor het laatste stukje van mijn leven?
Soms wil je niet kiezen. De voor- en nadelen van een keuze kunnen elkaar jarenlang in evenwicht houden. Soms kan je niet kiezen. Je durft je innerlijk aanvoelen niet achterna te gaan, bang voor wat je met je keuze misschien verliest.

Goede keuzes.

In ons christelijk erfgoed vinden we bij Ignatius van Loyola (16e eeuw) elementen die ons ook nu nog kunnen helpen goede keuzes te maken. Die hebben we voor je uitgeschreven in een zomerproject van 4 stappen. Daarbij staan tips en oefeningen die direct bruikbaar zijn in onze tijd. Je kunt het zomerproject zelf downloaden vanaf www.3eenheidparochie.nl en er in je eigen tempo aan werken. Na afloop heb je zeker houvast in het maken van jouw keuze.

Zomerproject:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Daarna?

De basis voor dit materiaal komt uit het boek van Nikolaas Sintobin ‘Vertrouw op je gevoel’, Voor dit project heb je het boek niet nodig. Maar als je geraakt wordt door deze denkwijze , is het boek misschien een mooie, volgende stap.
In september en oktober 2022 hebben we een cursus gepland waarin we ons samen nog verder verdiepen in wat Ignatius ons over keuzes maken te zeggen heeft. Voor de cursus heb je het boek wél nodig.

Ignis.jpgExtra aanbod
Mocht je vragen of kwesties hebben, dan is Marion Korenromp in de maand augustus  beschikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(ISBN 9789043536028.)