0349b97b 4b24 a11f 319c 41aef939c2baVanuit het Aartsbisdom Utrecht worden dit jaar weer diverse bedevaarten naar Kevelaer georganiseerd, veelal door lokale c.q. regionale broederschappen.
De webredactie van aartsbisdom.nl verzamelt informatie hierover op de Kevelaer-pagina van de website. Daar zijn nu onder meer al de bedevaarten van de broederschappen ‘Zwolle en omstreken’, Utrecht en Arnhem te vinden. Aanvullingen hierop zijn welkom via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Duitse plaatsje Kevelaer (vlak over de grens bij Venlo) is al eeuwenlang een bekend Mariabedevaartsoord. Al sinds 1642 wordt er in deze plaats een wonderbaarlijk genadebeeld (een ets) van de Maagd Maria vereerd. Dit genadebeeld staat bekend als de ‘Consolatrix Afflictorum’: de ‘Troosteres der bedroefden’.

In het Aartsbisdom Utrecht zijn diverse Kevelaer Broederschappen actief, die jaarlijks een één- of meerdaagse bedevaart naar Kevelaer organiseren. Ook houdt een aantal Broederschappen vieringen in de parochies, voorafgaand aan en als afsluiting van het bedevaartseizoen.
Voor meer informatie bezoekt u de Kevelaer-pagina van het Aartsbisdom Utrecht.