Gegevens“Door de kerk besef ik waar het in het leven om gaat… daarom geef ik voor mijn kerk”
Er is alweer een jaar voorbij en weer kloppen wij als geloofsgemeenschap bij u aan. Waarom? Niet alleen voor een geldelijke bijdrage, maar ook met een vraag. Wie bent u als christen, als kerk betrokken persoon? Ik denk een goede vraag. Zeker in deze tijd waar alles draait om identiteit, zelfbeeld, en eigenheid. De discussies lopen soms hoog op. Politiek en in de media vliegen de meningen je om de oren en wordt er veel druk uitgeoefend.

Hoe anders in de kerk. Wij ontlenen onze identiteit in de kerk niet aan ons zelf, maar aan Jezus Christus. Wij zijn christenen. In onze deelname aan het kerkelijk leven en samenkomen in het gebouw werken wij aan onze identiteit door steeds meer op Jezus Christus te gaan lijken. Soms is dat 1 stap achteruit, soms twee stappen vooruit. Wist u dat wij bij het doopsel een ’ geestelijk paspoort’ krijgen met daarop onze gegevens, maar vooral onze foto. Die foto van ons kan steeds meer veranderen in het gezicht van Jezus. Die foto kan zelfs de foto van Jezus zelf worden, zodat bij ons afscheid van dit leven, ons ‘geestelijk paspoort’ ons de toegang geeft tot eeuwig leven bij God. Hij die aan de hemelpoort staat zal dan bij het tonen van je ‘geestelijk paspoort’, zeggen: Hé deze persoon ken ik , die woont hier, kom binnen!

Zo is de kerk, uw kerk, uw gemeenschap, uw kerkgebouw een oefenplek, oefenplaats waar u zonder druk, geschreeuw van grote woorden, uw identiteit kunt oefenen. Ik hoop dat u daar voor wilt geven, graag zelfs.
Dank voor uw gaven in dit komend jaar 2022.

Uw pastoor Van der Vegt.