H.SacramentNachtelijke Aanbidding 

in het Klooster Cenakel te Utrecht 

Wordt een goede nachtrust overgewaardeerd? 

Wordt een goede nachtrust overgewaardeerd?
Ja! Natuurlijk is een goede nachtrust belangrijk voor een goede balans, een gezonde levensstijl en om overdag goed te functioneren. Maar laten we vooral niet vergeten dat een goede nachtrust een middel daartoe is en dus geen doel op zich. Juist een te grote gehechtheid aan een goede nachtrust kan tussen onszelf en de Heer in komen te staan. Zelfs letterlijk want Hij nodigt ons uit om ook in de nacht Hem te aanbidden. De nachtelijke aanbidding is juist een heel mooie versterving / offer. 

Wie zijn de roze zusters / wat is het Klooster Cenakel?

Wie zijn de roze zusters / wat is het Klooster Cenakel?
De roze zusters zijn de Dienaressen van de H. Geest. Zij zijn de contemplatieve tak van de congregatie van H. Arnold Jansen. Zij hebben paters en zusters in de missie. De contemplatieve tak bidt voor het missiewerk.  Het moederhuis is in Steyl (Limburg).  Normaal gesproken hebben zij permanent eucharistische aanbidding, maar omdat zij een kleine gemeenschap zijn kunnen zij het rooster niet vol krijgen, ook niet 's nacht. Dus wij proberen nu samen met hen het rooster rond te krijgen. De kloosternaam Cenakel verwijst naar het cenakel de plaats van het Laatste Avondmaal en de Neerdaling van de H. Geest ten tijde van het eerste Pinksteren. 

Wat is de Eucharistische aanbidding? 

Wat is de Eucharistische aanbidding?
Aanbidding van Jezus die in de Eucharistie/ H Sacrament aanwezig is.

Hoe ziet de Altijddurende aanbidding eruit? Hoe ziet de Altijddurende aanbidding eruit?Hoe ziet de Altijddurende aanbidding eruit?Hoe ziet de Altijddurende aanbidding eruit?Hoe ziet de Altijddurende aanbidding eruit?

Hoe ziet de Altijddurende aanbidding eruit?
Altijddurende aanbidding wil zeggen dat 7/24 Jezus aanbeden wordt in het H Sacrament. Permanent is er iemand die bij Jezus bidt en Hem zijn/haar liefde geeft, maar ook zich laat beminnen. Voor deelname neem je wekelijks een uur voor je om bij Jezus te zijn. 

Wat kan je doen tijdens de aanbidding?

Wat kan je doen tijdens de aanbidding?
Je kunt naar Jezus kijken, in verwondering turen, bij Hem verblijven, je noden bij Hem neerleggen, gebedsintenties aanbieden, een Rozenhoedje bidden, de bijbel lezen, lectio divina of andere geestelijke literatuur lezen, of gebeden opschrijven. En als je een keer in slaap valt is het ook niet erg: Gods kinderen ontvangen het in de slaap, zegt de psalmist.

Wanneer is de aanbidding?

Wanneer is de aanbidding?
De aanbidding van Jezus in het allerheiligst sacrament is altijddurend, dus ook in de nacht. De roze zusters aanbidden Hem voortdurend en een groep leken ondersteunt hen daarin door op regelmatige tijden een uur te aanbidden in de kapel. We zijn met name op zoek naar mensen vanaf de vrijdag 22:00 uur t/m zaterdag 8:00 uur. Die periode is in blokken van een uur of twee uren opgedeeld. 

Wil je er meer over weten? 

Wil je er meer over weten?
Bel of mail gerust als je er meer over wilt weten, of als je wilt opgeven voor een nachtelijke aanbidding. We zullen dan samen naar het rooster kijken voor een geschikte plek. Of misschien wil je een keer samen met iemand de aanbidding doen, dat kan ook. 

Violette van Liebergen / Antoon van den Boogaard

06-45494445 of klik voor de e-mail.

© 3eenheidparochie 2012 - 2022          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top