VertrouwopjegevoelKeuzestress: kiezen met Ignatius van Loyola

Kiezen.
Je doet het elke dag. En toch is het soms het moeilijkste dat er is. Zal ik deze baan verlaten? Is dit het huis van mijn dromen? Wat wil ik meegeven aan mijn kinderen? Wat wil ik regelen voor het laatste stukje van mijn leven?

Soms wil je niet kiezen. De voor- en nadelen van een keuze kunnen elkaar jarenlang in evenwicht houden. Soms kan je niet kiezen. Je durft je innerlijk aanvoelen niet achterna te gaan, bang voor wat je met je keuze misschien verliest.

Kiezen levert stress op
Hoe kan je goed kiezen? Vanuit een heel persoonlijke visie op het leven?
En stel dat je geloof in God of de Liefde daarin ook een plek heeft? Hoe zou het dan werken?

In deze serie bijeenkomsten verdiepen we ons in elementen die bijdragen aan een goede keuze. Je kijkt naar je levensloop, je overweegt een paar Bijbelteksten, je formuleert je roeping, je onderzoekt je verleiders en tegenkrachten,  je wikt en weegt en leeft een tijdje met keuze A én een tijdje met keuze B als experiment.

We halen al deze rijkdom vooral uit het boek ‘vertrouw op je gevoel’ van Nikolaas Sintobin.
Hij vertaalt daar het eeuwenoude erfgoed van Ignatius van Loyola naar het proces van keuzes maken in de 21e eeuw.

KeuzesVoor wie?
Voor mensen die staan voor een keuze, hoe klein ook.
Voor mensen die zich daarbij open willen stellen voor de oefeningen, voor teksten uit de Bijbel en op zoek zijn naar een diepe verbinding tussen hun geloof en hun dagelijks leven.

Wat bieden we je?
We hopen dat je in dit hele project ontdekt dat het antwoord eigenlijk al in je zit. Als je tijd neemt om te luisteren en te onderscheiden, kan je ontdekken hoe je in je leven (door God) geleid wordt en welke keuzes bij jou passen.

Kosten:
We vragen je het begeleidende boek op eigen kosten aan te schaffen:  Nikolaas Sintobin, vertrouw op je gevoel,  Kok Boekencentrum, 2021.  ISBN 9789043536028

Data: 13 januari, 20 januari, 3 februari, 17 februari.
De laatste bijeenkomst is in elk geval online, omdat Nikolaas Sintobin zich dan bij ons zal voegen.
De eerste drie bijeenkomsten vinden in principe plaats in de Emmauskerk, Merelplein 2 in Nieuwegein.
Telkens van 19.30-21.30 uur.
Begeleiding: Marion Korenromp en Leontien de Leeuw