VertrouwopjegevoelKeuzestress: kiezen met Ignatius van Loyola

Keuzes moeten maken, we herkennen het allemaal. Jezuïet Nikolaas Sintobin schreef er een boek over met de titel ‘vertrouw op je gevoel’. Daarin laat hij zien dat er een schatkist aan inzichten en oefeningen in de christelijke traditie ligt om met deze stress om te gaan. In een Zoombijeenkomst zal hij meer vertellen over het boek en wat je ermee kunt bij het maken van je eigen keuzes. Tevens zal er ruimte zijn om vragen te stellen en met hem in gesprek te gaan.Keuzes_copy.pngSoms wil je niet kiezen. De voor- en nadelen van een keuze kunnen elkaar jarenlang in evenwicht houden. 

Ignatius
Heb je ooit gehoord van Ignatius van Loyola? Hij is in de 16e eeuw een nieuwe spirituele weg ingeslagen en heeft de orde van de Jezuïeten gesticht. In zijn erfgoed vinden we elementen die ons ook nu nog kunnen helpen goede keuzes te maken. Daar maken we dankbaar gebruik van: we bieden je een maand lang 1x per week een mail aan vol met zijn tips en oefeningen, vertaald naar onze tijd.We baseren ons daarbij op het boek van Nikolaas Sintobin: “Vertrouw op je gevoel”. De gegevens ervan vind je hieronder.  Zo onderzoek je je gevoel, verbind je je met God door het levensgebed, formuleer je je roeping en leef je een tijdje met keuze A én een tijdje met keuze B als experiment. Na een maand heb je hopelijk materiaal in handen om in jouw dilemma’s verder te komen.

En wat volgt daar dan weer op?

Bij voldoende belangstelling (en versoepeling van de coronamaatregelen) organiseren we een live cursus waarin we ons samen nog verder verdiepen in wat Ignatius ons over keuzes maken te zeggen heeft.

De Zoom-bijeenkomst vindt plaats op 17 februari van 19.30-20.30 uur. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan ongeveer 1 dag vooraf de link voor deelname.
Daarna organiseren we een cursus waarin we dieper op de stof ingaan en ook andere oefeningen zullen doen. Je kunt dan zelf bekijken of je hier ook bij wilt aansluiten.


Begeleiding: Marion Korenromp en Leontien de Leeuw
Het boek van Nikolaas Sintobin: 'Vertrouw op je gevoel'- Kok Boekencentrum, 2021.  ISBN 9789043536028.
Voor de kennismaking hoef je die niet aan te schaffen. Voor de cursus heb je hem wel nodig.
© 3eenheidparochie 2012 - 2022          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top