H MaagdSjaal van Barmhartigheid. Anders dan anders Verras eens iemand deze winter door ergens een zelfgemaakte sjaal neer te leggen.

Al enkele jaren is er een groepje die in de winter een sjaal van barmhartigheid breit of haakt voor iemand die je (vaag) kent en die je op deze manier wat medeleven en moed wilt geven. We gebruiken daarbij de afbeelding van Maria die de knopen ontwart. Zoals we allemaal weleens knopen in ons leven ervaren. Hoe pak je dan de draad weer op? Fijn als er dan iemand je zomaar een lach op je gezicht tovert.

Hoe kun jij meedoen?
De sjaal van deze winter is anders dan anders. Je haakt (of breit) een sjaal. Je pakt hem in in een doorzichtige zak en voegt er een briefje bij dat je van ons krijgt. Dan leg je hem neer/breng je hem naar een plek waar de kans groot is dat hij terecht komt bij iemand die hem kan gebruiken. Denk bijv. aan instanties als de voedselbank, het Ronald mc. Donald huis, daklozenopvang.  En dan . . . .geeft het iemand hopelijk een magisch mooi moment!

Hoe?
Je maakt zelf een sjaal volgens een eigen patroon. Je koopt de materialen zelf. En je geeft de sjaal weg. Het is winter, dus warme kleuren en wat dikker garen zijn welkom!

Waar?
Vanwege de coronamaatregelen komen we niet samen en breit of haakt iedereen zelf in je eigen omgeving. Als je je aanmeldt, ontvang je van ons een bevestiging en het briefje dat je in je pakketje kan bijvoegen. Misschien vind je het wel leuk om bij een emailgroep aan te sluiten. Daar kunnen we foto’s uitwisselen van de gemaakte sjaals, misschien ook mooie teksten die passen bij dit project en misschien zelfs reacties van de ontvangers.

Wanneer
Sjaal_copy.jpgAls je dit leest, kan je beginnen. Meld je dan aan op door hier te klikken en geef aan of je in de emailgroep wil. Je geeft daarmee toestemming dat je mailadres door andere deelnemers gezien en binnen deze groep gebruikt mag worden.

We sluiten het project eind maart af.
Aan jou hoeveel sjaals je in die tijd wil breien!
© 3eenheidparochie 2012 - 2021          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top