De AnnunciatieIn de meeste protestantse kerken krijgt Maria meestal alleen aandacht in de adventsperiode, waarin we de geboorte van Jezus verwachten.
Want: Maria is ‘katholiek’ en ze wordt in het ‘volksgeloof’ té veel vereerd.
En toch vinden steeds meer mensen steun bij haar. Toch vinden steeds meer mensen steun bij haar. (In het buitenland, tijdens je vakantie). Of thuis, bij een mooie afbeelding. Want wat is ze vaak verbeeld, niet alleen met haar kindje Jezus op schoot, maar ook op dat moment dat ze bezoek krijgt van de engel.
Maria – ooit een gewoon Joods meisje – kreeg van Gabriël een bijzondere boodschap. Heeft die ontmoeting óns ook iets te vertellen?
We willen Maria graag de ruimte geven door middel van woorden, afbeeldingen en muziek.

Wanneer: Zondag 12 december om 14.30 uur
Waar: Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2, IJsselstein
Presentatie: ds. Rianda van der Zouwen – van Haaften
Aanmelden: Reserveren is verplicht en kan vanaf 1 december via een bericht naar email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bij Jeanet Blaakmeer, Marijke van den Berg, Tel: 030 6884113.
Kosten: € 5 pp. Volgens de regels is een coronacheck verplicht.
(afbeelding: Fra Angelico, de Annunciatie)

Fra Angelico

Fra Angelicofra angelico