Familie RuthDe Familiemusical Ruth van KISI – God’s singing kids gaat na één jaar corona uitstel op 19 september in première in de Maaspoort te ’s-Hertogenbosch. Daarna wordt deze musical op 25 september opgevoerd in Aalsmeerderbrug en op 2 oktober in Veenendaal. Een jonge cast en crew van 100 personen brengt deze musicalproductie tot leven.

Het Bijbelverhaal Ruth, dat ook wel de ‘parel van het Oude Testament’ wordt genoemd, “is een ervaring vol van hoop, die helemaal past in deze tijd van onzekerheid en opnieuw starten,” aldus Harm Ruiter van KISI. “Het verhaal Ruth gaat over een jonge vrouw die, wanneer alles in haar leven verloren lijkt, voor een lastige keuze komt te staan en besluit met haar schoonmoeder Naomi mee te gaan naar het voor haar vreemde Bethlehem. Ze voelde al langer een diep verlangen naar de God en het volk van Naomi. Daar, in een onbekend land, moet ze voor zichzelf en haar schoonmoeder een nieuw leven op zien te bouwen, wat lastig blijkt te zijn. Maar wanneer Ruth Boaz ontmoet, gloort er nieuwe hoop.”

Volgens Ruiter is deze musical ook geschikt als missionair project voor parochies. Hij doet enkele suggesties: “Kerkgangers kunnen vrienden uitnodigen en na afloop met hen de inhoud bespreken. De musical kan als extra bijeenkomst in de communie- of vormsel voorbereiding fungeren of achteraf om het hele gezin te betrekken in de geloofsweg. Migratie is een thema in de musical – daarmee kan de parochie aansluiting zoeken bij migrantengroepen in en rond de parochie. En tien procent van de kaarten is beschikbaar om gratis weg te geven aan mensen die normaal niet kunnen komen. Een parochie kan daarvoor haar diaconaal netwerk gebruiken.” De musical is geschikt voor alle leeftijden vanaf 6 jaar.

Meer info en tickets op: www.ruth-musical.org