LectioDivinaBijbelteksten. Soms zijn ze oud. Soms zijn raadselachtig. De ene keer raken ze je, de andere keer weet je niet wat je er mee moet. Maar hoe oud of raadselachtig ook, er is altijd één woord in die tekst dat van waarde kan zijn voor jou, hier en nu. Stel: de Spreker ervan schenkt je, telkens als je een Bijbeltekst leest, één zo’n woord cadeau, als blijk van Zijn vriendschap. Eén woord dat je nu iets te zeggen heeft. Zou je dat cadeau dan willen ontvangen en open willen maken?

Ik bied je een schrijfoefening waarin je dat ene woord in een Bijbeltekst ontdekt en waarmee je kan ontdekken wat dat woord jou nu te zeggen heeft. Je doet die oefening in een groep, maar toch voor jezelf. Vanwege de huidige onzekere omstandigheden doen we die online. Ervaring met schrijven is niet nodig. Het gaat om het proces, we maken geen ‘mooie’ of ‘affe’ teksten. Ook is er geen voorkennis van de Bijbel nodig.


Eerdere deelnemers zeiden:

Het geeft zoveel rust..
Het is een verrijking...
Het is een confrontatie met mezelf, maar dat is ook helend...
Het is intensiever dan ik dacht, maar ook waardevoller!
Bijzonder dat ik, als ongelovige, er ook zoveel uit kan halen....

Data:
Maandag 11 januari, 1 februari en 1 maart 2021 van 9.30-11.30 uur
En op woensdagavond 10 februari van 19.30 uur-21.30

Praktisch
Aanmelding: Opgeven graag een berichtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de geplande bijeenkomst
Kosten: gratis
Begeleiding: Marion Korenromp, pastoraal werkster
Waar: online via Zoom. Er is vooraf hulp beschikbaar om op afstand te helpen het Zoom-programma te installeren.
Nodig: computer of tablet met goede/stabiele internetverbinding. Pen en papier. Een kaarsje en lucifers/aansteker.
De betreffende Bijbeltekst wordt je daags tevoren toegestuurd.

Hulp en ondersteuning
Is het installeren of het hanteren van de app Zoom een obstakel, dan kan ik vooraf al (op afstand) helpen. Maar we mogen nog altijd mensen thuis ontvangen. Wellicht zijn er kinderen, buren of familieleden die dat even voor de geïnteresseerde willen doen. Ik ontmoet in dit laatste half jaar online niet alleen jonge mensen die opgegroeid zijn met de computer. Er zijn ook ouderen, lees 80 plussers, die de moed verzameld hebben, en zich inmiddels geroutineerd melden. Het kan een belangrijk lijntje naar buiten zijn, als zoveel andere dingen wegvallen.

Hartelijke groet,
Marion Korenromp
030 - 68 78 446

© 3eenheidparochie 2012 - 2021          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top