Een persoonlijke brief aan u

Thuiskomen

Kerkbalans2020 Raamposter web“De kerk is voor mij een fijne plaats waar ik Jezus ontmoet en andere mensen, met hun eigen leven, vragen en blijdschap, die Hem willen volgen. Bij wie je je thuis voelt omdat je hetzelfde deelt. Dat geeft een gevoel van verbinding, van thuiskomen. In de kerk ben je niet alleen. Je bent samen, want je beleeft het samen. Het is een warm nest. Na afloop van een viering drinken we altijd samen koffie en dan praten we over wat we gehoord, gezongen en gebeden hebben. Thuis praten mijn man en ik ook vaak nog even na.” “Nee, ik zou de kerk niet kunnen missen, maar als ik aan iemand zou moeten uitleggen waarom de kerk voor mij zo belangrijk is, dan zou ik dat niet met woorden kunnen omschrijven: je moet het voelen! De warmte, eer brengen aan God, de fijne sfeer, de saamhorigheid, het samen beleven, dat kan ik niet uitleggen, dat moet je ervaren.”
Zo verwoordde iemand uit Nederland, haar kerkbeleving. In één woord thuiskomen.

Het onderkomen
De kerk als gebouw biedt ruimte aan totaal verschillende mensen in leeftijden, opvattingen en staan in het dagelijks leven. Zij nemen dit mee, leggen het aan God voor en delen het met elkaar. Wij danken en prijzen God en ondersteunen elkaar. Als muren van ons kerkgebouw konden spreken dan zouden wij met open mond staan. Midden in de wijk, midden in het dorp of onze stad staat ons kerkgebouw. Daar mogen wij best wel trots op zijn.

Voor niets gaat de zon op
Er hangt een prijskaartje aan ons kerkgebouw en aan alle activiteiten die in en rondom het gebouw gebeuren. Daarom doen wij ook dit jaar 2020 een beroep op uw vrijgevigheid. Daar is de actie Kerkbalans voor. De instandhouding van ons kerkgebouw als 'Huis' en voor alle activiteiten als een 'Thuis' voor u en alle anderen.

Dank voor uw betrokkenheid.
Dank voor uw gulheid.
Dank als u besluit om voor de eerste keer mee te gaan doen.
Op 18 januari gaat de 'Actie Kerkbalans' van start.

Namens onze locaties,
G.M.J van der Vegt,