roodborstje van jk15083Aan het einde van het jaar 2018 maakte ik een klein e-boekje. Ik verstuurde het bij wijze van kerstkaart en ik zette het op Facebook.
In dat boekje nodigde ik de lezers uit voor het jaar 2019 nu eens niet een goed voornemen te maken (want we weten allemaal dat we die half januari al weer vergeten zijn), maar een woord te kiezen dat een kwaliteit vertegenwoordigt waarin je in 2019 wilde groeien.

Dat vergde goed luisteren.
Waar ben ik in mijn leven?
Waar wil ik naar toe?

Wat voel ik als een uitnodiging om naar toe te groeien?
Wat knaagt al een tijdje aan me?

Maar liefst 81 mensen gingen op die uitnodiging in, ze kozen woorden als:
avontuur, lach, uitdaging, vrede, moeiteloos, kwetsbaarheid, vertrouwen, rode draad, genoeg, lucht, vernieuwing, balans of volhouden.
Ruim 60 verschillende woorden staan op de lijst. Zo verschillend zijn mensenlevens in hun groei. Maar zelfs al kies je hetzelfde woord als een ander, dan nog heeft het een unieke klank in ieders leven.

Deze mensen gingen met hun woord op pad. Ze kregen 6 mails door het jaar heen, ter ondersteuning. Sommigen maakten er expliciet tijd voor: ze schreven, tekenden, mediteerden, wandelden met hun woord. Anderen vergaten het. En ook dat mag.
Het enige waaraan iedereen zich verplicht heeft, is bewust een woord te kiezen. En bewust aan het eind van het jaar te oogsten: wat heeft het woord je gebracht?

Het project komt terug. Op 15 december verschijnt er op de site een artikeltje met een link waar je je op kan geven,

Omdat de deelnemers van nu aangaven niet 'meteen' na de oogst van 2019 weer een woord te willen kiezen, maken we er nu een project van 11 maanden van.

Het jaarwoord start dus formeel op 1 februari 2020.

U? Doet u mee? En jij?

Marion Korenromp
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top