StilleOmgang logo

Stille omgang 2020

Pelgrimstocht lopend naar Amsterdam.
Vanuit de Dominicuskerk van de Sint Ludgerusparochie in Utrecht wordt voor de 21ste keer een bedevaarttocht naar Amsterdam gehouden. In de nacht van 21 op 22 maart wordt daar de Stille Omgang gehouden, een gebeurtenis die teruggaat op het jaar 1345. Deze tocht herdenkt het Mirakel van Amsterdam.

We gaan lopend, een tocht van ongeveer vijftig kilometer.
De wandeltocht is op 21 maart 2020 vertrek in de ochtend van de Dominicuskerk in Oog en Al. Tussentijds zijn er diverse rustpauzes ingelast. In Amsterdam sluiten we aan bij de Stille Omgang, nadat we de viering van 22.30 hebben bijgewoond in de Rooms-Katholieke kerk ”De Krijtberg” aan de singel.

Voor vervoer terug wordt gezorgd. Er is een verzorgde maaltijd inbegrepen tijdens de langste stop. De tocht staat open voor iedereen die de intentie van de bedevaart eerbiedigt. Het is mogelijk om tussentijds in te stappen,

De inschrijvingskosten voor de tocht en de terugreis bedraagt € 45,-
Ruim van te voren oefenen (wandelen) wordt aanbevolen.
Maximaal aantal deelnemers bedraagt 35 personen.

Inschrijven is tot 15 maart a.s. mogelijk bij André Dorrestein per email.
E-mail sturen? Klik hier.